Acasă Timp liber Cultura S-a GASIT o INREGISTRARE-interviu cu Martin Luther King

S-a GASIT o INREGISTRARE-interviu cu Martin Luther King

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un american a gasit inregistrarea unui interviu cu militantul pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, Martin Luther King, care nu a fost niciodata publicata, relateaza Associated Press.

Stephon Tull afirma ca a gasit inregistrarea intr-o cutie prafuita aflata in mansarda casei tatalui sau.

Acesta l-a intervievat pe Martin Luther King, in anul 1960, pentru a scrie o carte despre rasism, pe care insa nu a mai redactat-o.

Luther King vorbeste in acest interviu despre importanta miscarii pentru apararea drepturilor civile, modul in care el defineste non-violenta si cum o calatorie in Africa i-a imbogatit experienta.

Colectionarul newyorkez Keya Morgan a autentificat inregistrarea si intentioneaza sa o vanda in cursul acestei luni.

Un interviu neobisnuit

Exista multe inregistrari cu Luther King, dar un istoric precizeaza ca aceasta este neobisnuita intrucat sunt putine marturii audio in care el vorbeste despre activitatile sale din Africa, continent pe care il vizitase cu o luna inainte de interviu.

„Am avut ocazia sa vorbesc cu cei mai multi dintre liderii importanti ai noilor state independente din Africa, dar si cu lideri ai tarilor care se indreapta catre obtinerea independentei si cred ca toti sunt de parere ca in Statele Unite trebuie sa rezolvam problema injustitiei rasiale daca dorim sa ne mentinem leadership-ul in lume”

povesteste el despre calatoria pe continentul african.

„Cand vorbeste despre Africa, rezulta clar ca el vede miscarea sa pentru drepturile civile ca fiind una globala care va inspira si alte organizatii, alte natiuni, alte grupuri din intreaga lumea”

comenteaza Razmond Winbush, director al Institutului pentru Cercetari Urbane la Universitatea Morgan State din Maryland.

Martin Luther King a fost un pastor baptist nord-american, cunoscut ca luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din statele Unite ale Americii, dar si cel mai tanar laureat al premiului Nobel pentru Pace in 1964.