L’Osservatore Romano, ziarul Vaticanului, lauda initiativa companiei americane de jucarii Mattel de a crea o papusa Barbie cheala, pentru fetitele care si-au pierdut parul din cauza tratamentelor contra cancerului.

 

Ideea crearii unei papusi chele a apartinut americancelor Beckie Spin si Jane Bingham, care au sustinut o campanie intensa pe Facebook, in urma careia au primit peste 150.000 de adeziuni.

Beckie Spin are o fetita bolnava de cancer, care si-a pierdut parul dupa ce a facut chimioterapie, in timp ce prietena ei, Jane Bingham, este ea insasi cheala, tot din cauza bolii.

In consecinta, Mattel a anuntat ca in 2013 va lansa o papusa cheala pentru a-i sprijini pe copiii care au cancer si si-au pierdut parul in urma tratamentelor. Papusa va veni cu o colectie de peruci si accesorii, insa nu se va vinde in magazine, ci va fi distribuita direct in spitale.

Vaticanul nu doar ca a apreciat intentia celor de la Mattel, dar ii indeamna sa scoata pe piata aceasta papusa, nu doar sa o distribuie in spitale. Potrivit L’Osservatore Romano, aceasta ar putea constitui un important ajutor si pentru fetitele ale caror mame sau rude sufera de pe urma efectelor chimioterapiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.