Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Mistere nerezolvate ale lumii! FOTO + VIDEO

TOP 10 Mistere nerezolvate ale lumii! FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Misterele lumii sunt captivante pentru toate generatiile de oameni, care incearca sa le dezlege. Va prezentam mai jos cateva dintre aceste mistere nerezolvate ale lumii, potrivit listverse.com:

10. Deriva continentelor

1deriva continentelor

Planeta noastra a suportat numeroase modificari in cursul erelor geologice. Continentele s-au indepartat si apoi s-au apropiat de nenumarate ori inainte de a atinge pozitia lor actuala. Acest fenomen intra in cadrul teoriei numita tectonica placilor.

Reunificarea blocurilor continentale coincide cu disparitia anumitor grupe de nevertebrate marine, printre care trilobitii si graptolitii. In Mezozoic, in perioada Jurasic, continentele au inceput insa sa se indeparteze unul de altul, si oceanele s-au format din nou, printre care Oceanul Atlantic. Fosilele vin sa confirme aceste miscari de deriva. De exemplu, fosilele de dinozauri care se gasesc astazi pe continente separate. Nu putea intelege cum au reusit aceste animale de a traversa oceanele pentru a ocupa insule izolate ca Australia. Misterul a fost dezlegat atunci cand s-a stabilit ca in epoca in care traiau acesti dinozauri, masele continentale erau reunite: acest grup de reptile a putut deci popula zone ale globului la fel indepartate astazi.