Cap Limpede

Fotogalerie

TOP 10 cele mai ciudate MITURI din astronomie!

Spatiul si misterele sale sunt fascinante pentru fiecare dintre noi, dar nu este surprinzator ca si in astronomie exista numeroase mituri.

Acest top contine cele mai interesante mituri pe care le promoveaza oamenii fara a verifica veridicitatea lor.

TOP Zece cele mai ciudate MITURI din astronomie!10

10. Marele Zid Chinezesc poate fi vazut din spatiu sau nu?

Multi oameni sustin ca Marele Zid Chinezesc este singurul obiect facut de om care poate fi vazut din spatiu sau de pe Luna cu ochiul liber. Totusi, aceasta este doar o legenda urbana. Desi multe obiecte facute de om sunt vizibile, Marele Zid Chinezesc nu este unul dintre acestea – cel putin nu poate fi vazut cu ochiul liber, pe orbita joasa a Pamantului. Cu siguranta acesta nu poate fi vazut de pe Luna. Kamlesh P. Lulla, un om de stiinta de la Centrul Spatial Johnson din Houston, spune ca, in general, Marele Zid Chinezesc este greu de vazut si fotografiat deoarece materialul din care este facut are aproximativ aceeasi culoare si textura ca si zona care il inconjoara. Desi Marele Zid Chinezesc este greu de vazut sau fotografiat de pe orbita joasa a Pamantului, sectiuni ale zidului pot fi vazute in imagini radar. Din spatiu pot fi vazute o multime de obiecte create de oameni. Probabil cele mai vizibile de pe orbita joasa a Pamantului sunt orasele pe timp de noapte. Orasele pot fi vazute si in timpul zilei, la fel ca drumurile principale, podurile, aeroporturile, barajele si rezervoarele. Desi este discutabil daca Marele Zid Chinezesc poate fi vazut din spatiu cu ochiul liber, mitul care sustine ca acesta este singurul obiect facut de om vizibil din spatiu cu siguranta a fost demontat.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-16743").on("click", function(){ $(".com-click-id-16743").show(); $(".disqus-thread-16743").show(); $(".com-but-16743").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});