Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cei mai controversati detinatori ai statului de PAPA! FOTO

TOP 10 Cei mai controversati detinatori ai statului de PAPA! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

FemeiePapa3. Papa Ioana

Legendele din jurul scaunului pontifical amintesc si de o femeie-papa, cunoscuta sub numele de „Pope Joan”. Vaticanului a infirmat categoric versiunea unui papa femeie, argumentand ca nu exista dovezi oficiale. Povestea „Papei Ioana” reprezinta unul dintre cele mai vechi mistere, dar marturii despre ea se gasesc in mai multe scrieri de-ale calugarilor medievali. Biserica Catolica neaga vehement existenta unei femei-papa. Persoanele care au cercetat insa povestea Papei Ioana sustin ca femeia-papa care a ajuns la Vatican pretinzand ca este barbat, a existat.

„90% din mine crede ca a existat cu adevarat aceasta…Papa Ioana”, spune Mary Malone, o fosta calugarita care a scris o carte bine documentata despre importanta femeii in istoria crestinismului.

„Dovezile ca aceasta ar fi trait cu adevarat sunt cat se poate de clare: 500 de cronici care vorbesc despre existenta sa”, a spus Donna Cross, o romanciera care a desfasurat o indelungata cercetare a perioadei in care se pare ca ar fi trait misterioasa femeie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos