In sezonul rece, organismul uman trebuie sa fie ajutat cu alimentele care intaresc sistemul imunitar pentru a face fata microorganismelor care pot produce infectii respiratorii, digestive sau de alta natura.
- TOP 10 ALIMENTE CARE CONTRIBUIE DIRECT LA CURATAREA SI MENTINEREA FICATULUI!
- TOATE ALIMENTELE DIN LUME, CONTROLATE DE ZECE MARI CORPORATII!
- TOP 12 ALIMENTE CARE ITI MENTIN SENZATIA DE SATIETATE!
Urmatoarele alimente cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice aduc beneficii directe atat imunitatii, cat si capacitatii organismului de a se recupera dupa instalarea unei afectiuni. Mai mult decat atat, acestea nu ridica riscul efectelor adverse ale substantelor medicamentoase si pot fi consumate in siguranta de copii, adulti si varstnici deopotriva.
10. Ghimbirul
Folosit in scop medicinal inca din epoca Chinei Antice, ghimbirul se remarca printr-o gama variata de proprietati antimicrobiene, demonstrate de studiile stiintifice moderne. Ghimbirul proaspat omoara virusurile care produc infectii la nivelul tractului respirator si bacteriile responsabile cu majoritatea infectiilor stafilococice si streptococice. Alte demersuri stiintifice au scos in evidenta faptul ca radacina de ghimbir contine o proteina care anihileaza numeroase specii de fungi.