Toate gospodinele trebuie sa afle asta inainte de Pasti! Cum faci o friptura de miel frageda si suculenta! – Cap Limpede

Toate gospodinele trebuie sa afle asta inainte de Pasti! Cum faci o friptura de miel frageda si suculenta!

In prag de sarbatori mai toate gospodinele se pregatesc intens pentru a face totul ca la carte. De la curatenia generala pana la gatit, fiecare incearca sa se descurce cum poate.
Iata ce trebuie sa faci:

carne de miel suculenta

Vei avea nevoie de:

– o pulpa de miel (de preferat sa o luati de la tarani, nu din supermarket)

– 5-6 fire de usturoi verde

– 200 de ml de vin alb

– 200 de ml de apa

– o lingurita de unt

– 1-2 linguri de ulei de masline

– cateva frunze de foi de dafin

– o lingurita de sare si una de piper macinat

– 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Click pe aceeasi tema:  Sfanta Mercurie! Cele mai putin cunoscute obiceiuri si traditii din saptamana luminata!

1. Pentru ca friptura sa fie frageda si apetisanta, iar carnea sa se patrunda mai repede, este important sa folosesti carne de miel tanar, crescut in conditii de tara. Mielul cumparat trebuie sa cantareasca cel mult 10 kg. Pulpa de miel trebuie curatata putin de grasime (de seu), apoi trebuie spalata si tinuta putin la scurs sau poate fi stearsa cu un prosop de hartie (daca te grabesti).

2. Spala bine usturoiul cu tot cu frunze. Cresteaza si inteapa pulpa de miel in cateva locuri cu un cutit bine ascutit. Carnea se unge apoi cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si boia (poti pune ce cantitate de condimente doresti, totul se face dupa gust), apoi strecoara, doar partea alba a usturoiului verde, in fiecare crestatura facuta cu cutitul.

Click pe aceeasi tema:  Atentie, romani! Masa de Pasti din supermarket ascunde numai chimicale! Zeci de aditivi alimentari in vopseaua de oua, cozonaci si drob!

Daca ai timp, este foarte bine sa lasi carnea condimentata si impanata 2-3 ore la frigider… daca nu, o poti face si imediat.

Unge cu ulei tava de cuptor, asaza in ea pulpa de miel, apoi toaca partea verde ramasa de la usturoi si pune-o si pe aceasta peste carne.

3. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Stropeste carnea de miel cu putin ulei, si toarna in tava apa si jumatate din cantitatea de vin. Acopera apoi tava cu folie de aluminiu, baga tava in cuptorul fierbinte si tine-o la rumenit timp de aproximativ 20 de minute.

Click pe aceeasi tema:  Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Ce au gasit arheologii cand au deschis mormantul lui Iisus!

4. Dupa ce se scurg primele 20 de minute, scoate tava din cuptor, indeparteaza folia de aluminiu, intoarce carnea de miel pe cealalta parte, dupa care adauga si cantitatea de vin alb ramasa.

Nu mai acoperi tava cu folie de aluminiu de data aceasta, si mai tine carnea la copt inca o jumatate de ora, sau pana ce sosul scade la jumatate si se rumeneste bine pulpa. Nu uita sa mai intorci friptura din cand in cand si sa o mai stropesti cu sosul din tava.

Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui cutit pana la mijlocul bucatii de carne si nu mai iese zeama.

Sursa: Secretele

spre