Acasă Politic Titus Corlatean: Vrem dezvoltarea si diversificarea relatiilor cu Uruguay!

Titus Corlatean: Vrem dezvoltarea si diversificarea relatiilor cu Uruguay!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat dupa intrevederea cu omologul din Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes, ca Romania doreste dezvoltarea si diversificarea relatiilor cu aceasta tara.

“In cadrul convorbirilor de astazi am trecut in revista colaborarea noastra in diferite domenii si am convenit, pe de o parte, continuarea mecanismelor deja functionale, iar, pe de alta parte, necesitatea dezvoltarii si diversificarii acestora”, a afirmat Corlatean, intr-o conferinta de presa la MAE.

De asemenea, el a anuntat intentia organizarii la Bucuresti, in octombrie-noiembrie acest an, a unui forum de afaceri.

“Am evocat domeniile de interes de ambele parti in care dorim sa promovam investitiile reciproce, in care dorim sa promovam schimburile economice. Vorbim de infrastructura, navigabilitate, de domenii legate de inalta tehnologie, IT, de agricultura”, a spus Corlatean.

Si oficialul din Uruguay a aratat ca datorita culturii latine cele doua tari sunt foarte asemanatoare si exista domenii in care poate exista colaborare economica, mentionand ca exemple relatiile intre porturile Montevideo si Constanta, precum si energia eoliana.

“Cele doua tari au produse interesante, care ar putea duce la cresterea relatiilor comerciale. (…) Toate schimburile la nivel energetic pot deschide noi cai de colaborare”, a spus el.

Cu aceasta ocazie, s-a semnat si un program de colaborare in domeniile
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos