Acasă Life Dezvoltare Personala Testul psihologic care arata ca traiesti intr-o alta realitate!

Testul psihologic care arata ca traiesti intr-o alta realitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu recent a examinat diferentele de opinie dintre persoanele cu o mentalitate deschisa si cele cu o gandire conservatoare. Studiul a aratat ca gradul de calitate a „deschiderii” manifestate in gandire influenteaza puternic modul in care un om alege sa traiaca. Majoritatea persoanelor lipsite de prejudecati traiesc intr-o realitate total diferita de cea a altor oameni!

Receptivitatea si mentalitatea deschisa sunt termeni umbrela care inglobeaza mai multe trasaturi de personalitate, precum interesul manifestat fata de experientele noi, interesul manifestat fata de legarea de noi prietenii, si asa mai departe. in principiu, cele doua notiuni denota o dorinta continua de explorare a lumii si de largire a orizonturilor de cunoastere.

Persoanele lipsite de prejudecati sunt foarte gregare, punand mare pret pe comuniunea umana.

Studiul, denumit „Perceptie bilaterala”, a fost realizat la Universitatea din Melbourne si a examinat o suta douazeci si trei de participanti din diferite medii de viata. Studiul a urmarit masurarea si evaluarea opiniilor si mentalitatilor participantilor.

Testul de receptivitate la nou s-a axat pe cinci categorii de personalitate – constiinciozitate, nevrotism, extraversie, conformism, si capacitatea de a manifesta deschidere catre experiente noi.

Cercetatorii au cautat apoi semne ale existentei unui fenomen de perceptie vizuala numit „rivalitate binoculara”. Acest fenomen apare atunci cand fiecare ochi urmareste o imagine diferita, in acest caz un cartonas rosu si un altul verde. La majoritatea oamenilor, perceptia oscileaza intre cele doua imagini incompatibile, deoarece creierul nu poate procesa in timp real decat una dintre cele doua imagini. Totusi, unii oameni reusesc sa imbine cele doua imagini intr-o imagine unica de culoare atat rosie, cat si verde.

Cele mai bune scoruri la testul de receptivitate au fost obtinute de participantii care au reusit sa imbine cele doua perceptii conflictuale intr-una singura!

Cercetatorii considera ca oamenii cu o mentalitate deschisa tind sa fie mai creativi. intrucat acestia sunt mai receptivi la experiente noi, la oportunitati de invatare si perceptii inedite, ei reusesc sa prelucreze informatiile in moduri inedite si creative.

Mentalitatea deschisa, asadar, ii ajuta pe oameni sa acceada la planuri cognitive superioare, ceea ce le permite practic sa creeze o structura complet diferita a realitatii obiective, strecurand, totodata, in acest ansamblu, detalii si elemente noi pe care oamenii obisnuiti nu reusesc sa le sesizeze. Aceasta capacitate cognitiva superioara imbogateste considerabil experienta de viata a individului.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSecrete despre durere si suferinta! Ignora-le si vei avea si mai mult de suferit!
Articolul următorCunosti pe cineva care sufera de depresie? Atunci nu uita niciodata aceste lucruri!