Acasă Sanatate Terapia accesibila care te poate scapa de oboseala cronica, de afectiunile respiratorii...

Terapia accesibila care te poate scapa de oboseala cronica, de afectiunile respiratorii si de stres!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Terapia cu sare este o forma alternativa de tratament care are rezultate pozitive in cazul afectiunilor respiratorii. Aceasta metoda de vindecare se bazeaza pe o practica poloneza de cufundare a pacientilor in apa minerala, in jurul secolului al XII-lea.

Dupa cum sugereaza si numele, terapia cu saruri utilizeaza sare uscata pentru a trata diferite afectiuni. Functioneaza prin expunerea pacientului la o camera acoperita de sare, in care i se permite sa respire aerul sarat.

In continuare iti vom prezenta cateva dintre cele mai semnificative beneficii ale acestei forme de terapie:

1. Usureaza simptomele respiratorii

Terapia cu sare este adesea folosita pentru a trata astmul, bronsita si enfizemul. Este, de asemenea, utilizata, pentru a trata alergiile sezoniere, infectiile urechii, tusea convulsiva, fibroza chistica si amigdalita. Sarea naturala contine agenti antibacterieni si antiinflamatori care promoveaza fluxul adecvat de aer. Cristalele de sare microscopice dispersate in aer subtiaza mucusul, usureaza congestia si stimuleaza activitatea mucocilara.

Terapia cu sare ajuta la reechilibrarea lichidului de suprafata a cailor respiratorii, imbunatateste capacitatea pulmonara si restaureaza functia pulmonara. Terapia cu sare promoveaza, de asemenea, un sistem respirator sanatos.

2. Trateaza bolile de piele

Daca suferi de afectiuni inflamatorii care provoaca inflamarea si mancarimi ale pielii, vei beneficia in urma tratamentului cu sare. Terapia cu sare ajuta la reducerea uscaciunii care duce la mancarimea si la descuamarea pielii. Vindeca micile leziuni si reduce edemul cicatricelor post-chirurgicale. Terapia cu sare minimizeaza inflamatia, permitand leziunilor pielii sa se vindece in mod corespunzator. Acest tratament este perfect pentru cei care sufera de eczeme, psoriazis, acnee si eruptii cauzate de stres.

3. Intareste sistemul imunitar

Da, aceasta terapie intareste si imunitatea. Agentii anti-inflamatorii din sarea naturala reduc raspunsul imunitar al organismului. Reducerea raspunsului imun al organismului minimizeaza simptomele alergiei. Terapia cu sare atenueaza stresul prin generarea de  ioni negativi care intaresc sistemul imunitar. Ajuta la reducerea oboselii si la revitalizarea organismului.

Sursa