Acasă Sanatate Modalitate revolutionara de prevenire a degenerarii creierului din cauza varstei!

Modalitate revolutionara de prevenire a degenerarii creierului din cauza varstei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Un nou studiu arata, in premiera, ca ar putea exista o modalitate de prevenire a declinului memoriei si functiilor cognitive ca urmare a inaintarii in varsta. Este vorba despre utilizarea terapiei genice pentru a creste nivelul din creier al proteinei Klotho, implicata in procesul de imbatranire.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori din Spania si a fost publicat in revista de specialitate Molecular Psychiatry. Potrivit specialistilor, cercetarea este extrem de importanta, intrucat, in urma sa, s-a descoperit ca injectarea unei doze de gena Klotho in sistemul nervos central al cobailor tineri a prevenit declinul functiilor cognitive la batranete.

De asemenea, ei au descoperit ca tratamentul a oferit protectie chiar si cand a fost administrat la varste inaintate.

Noua cercetare a pornit de la analize realizate anterior, care au demonstrat rolul benefic al genei Klotho in controlarea mecanismelor asociate inaintarii in varsta. Studii anterioare au aratat ca atunci cand activitatea sa este blocata, gena grabeste declinul memoriei si al functiei de invatare, iar atunci cand exprimarea sa este intensificata, creste longevitatea.

Pentru noul studiu, echipa de cercetatori a intensificat exprimarea genei Klotho pentru a creste productia proteinei asociate acesteia. Cercetatorii spanioli spera ca descoperirea lor va contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru boli neurodegenerative precum dementa.

Descoperita in anul 1997, gena Klotho este implicata in procesele de imbatranire. Lipsa proteinei transmembranare codificata de aceasta duce, intre altele, la o imbatranire accelerata sau la aparitia rezistentei la insulina, scrie bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos