Acasă Politic Teorii delirante de la deputatul „mitraliera”: „Termoscanerele au un soft integrat care...

Teorii delirante de la deputatul „mitraliera”: „Termoscanerele au un soft integrat care colecteaza informatii prin amprenta faciala”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PSD Catalin Radulescu continua sa lanseze teorii conspirationiste despre termoscanare. „Daca vin aceste scannere cu soft integrat, cineva trebuie sa garanteze populatiei ca informatiile nu ajung niciunde. Eu am vorbit cu mai multi IT-isti si mi-au spus ca soft-ul integrat, la un termoscanner de tip tunel, care are un soft integrat, soft-ul ala integrat preia informatiile. Si eu am intrebat… aceste informatii, garanteaza cineva ca se duc sau nu se duc undeva? Atata timp cat nu apare cineva din Guvernul Romaniei care sa garanteze ca informatia ta nu ajunge niciunde, e un semn de intrebare”, a declarat Catalin Radulescu la Antena 3.

”Prin amprenta faciala, se preiau informatii care se transmit undeva, asta e soft-ul. Cum ar fi datele personale, adresa, absolut totul”, a mai spus Radulescu.

Pe 23 mai, Mitraliera sustinea ca prin termoscanare „se acceseaza toate datele personale”. Radulescu a tinut sa mentioneze ca este medic.

„Eu am studiat si ca medic chestiunea asta si din punct de vedere al legalitatii si a respectarii drepturilor omului. Masurarea temperaturii nu poate s-o faca decat un cadru medical. Nu poti sa pui pe unul sa masoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicala, nici macar asistent medical nu e.

Eu am inteles ca prin termoscanare deja se acceseaza toate datele personale, deci e fara acordul persoanei. Nu se respecta legea care iti asigura dreptul la informatii private. Inteleg ca prin termoscanare faciala deja in momentul ala autoritatile respective monitorizeaza intr-un fel sau altul orice fel de persoana din Romania, pentru ca iti ia datele”, a afirmat Radulescu pentru Digi24.