Acasă Stirile zilei Stiinta TEORIA SAVANTILOR de acum 34 de ani: „Traim intr-o BULA DE GAZ”!

TEORIA SAVANTILOR de acum 34 de ani: „Traim intr-o BULA DE GAZ”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O teorie de acum 34 de ani a savantilor ar dovedi ca sistemul solar se afla intr-o imensa bula de gaz, care s-a format in urma exploziei unor supernove.

Teoria lor a fost publicata recent in revista Nature, dar ideea este mai veche, din anii 1980.

Atunci, astronomii au observat ca spatiul cosmic din sistemul nostru solar pare sa fie ca o gaura aproape complet goala, detectand foarte putini atomi, desi intre planete nu este vid, ci exista gaze si praf. In acelasi timp, ei au remarcat prezenta radiatiei cu raze X in afara atmosferei planetei.

Analize recente, realizate acum 2 ani, de cercetatorii de la Universitatea Miami, au aratat ca doar 40% din aceasta radiatie de fundal provine din interiorul sistemului nostru solar, restul fiind emanat de peretii uriasei bule in care traim. Practic, este vorba de o bula sub forma de aluna, cu o lungime impresionanta: 300 de ani-lumina.

Peretii bulei sunt formati din gaz fierbinte, care are aproximativ un milion de grade. Acest gaz este o ramasita a exploziei unor supernove, care sunt cele mai puternice emisii de energie din univers. Ele au loc atunci cand o stea mare explodeaza si arunca in spatiu mai multa energie decat poate da Soarele nostru intr-un milion de ani.

Sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentToti BURLACII sunt invitati in RAIUL BARBATILOR! Cum arata ORASUL populat numai de femei!
Articolul următorCercetatorii ROMANI au descoperit PLANTA care poate INVINGE „celula mama” a CANCERULUI!