Acasă Stirile zilei Stiinta Cercetatorii ROMANI au descoperit PLANTA care poate INVINGE „celula mama” a CANCERULUI!

Cercetatorii ROMANI au descoperit PLANTA care poate INVINGE „celula mama” a CANCERULUI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii romani de la Centrul de cercetari biologice Jibou din judetul Salaj au descoperit ca extractul de Agrimonia Eupatoria sau mai exact turita mare, poate stopa multiplicarea celulelor canceroase.

Este vorba de o planta cu frunze paroase pe fata interioara, cu flori galben-aurii si cu fructe cu ghimpi mici la baza, raspandita de la campie si pana la etajul montan, in fanete si poieni umede, in tufarisuri si luminisuri, la margini de paduri si drumuri, in locuri cu umiditate mare. Infloreste din iulie si pana in luna septembrie.

„Vrem sa descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct si tintit pentru a nu distruge celula normala. Pana acum am studiat efectele a doua plante, Angelica si Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia si anume ca extrasul din aceasta planta se manifesta ca un citostatic, mai exact inhiba multiplicarea exagerata a celulelor canceroase”, a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetari.

Conform spuselor sale, descoperirea a fost facuta prin intermediul unui proiect de cercetare demarat in urma cu aproximativ trei ani, finantat din fonduri proprii.

Sursa: magazinsalajean.ro