Acasă Politic Teodor Meleşcanu a fost exclus din PNL

Teodor Meleşcanu a fost exclus din PNL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, luni, cu majoritatea voturilor, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, numit director al SIE.

„În cazul domnului Meleşcanu, a fost un vot secret referitor la excluderea domniei sale din partid, un vot care, în covârşitoare majoritate, a fost pentru excludere”, a precizat deputatul PNL Cristian Adomniţei, după şedinţa Delegaţiei Permanente.

Adomniţei a spus că 90 de membri ai Delegaţiei Permanente au votat „pentru” excluderea lui Meleşcanu, şase membri votând „împotrivă”.

El a spus că zece voturi au fost anulate.

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în calitatea sa nu are voie să comenteze evoluţiile formaţiunilor politice şi, întrebat dacă se va reînscrie în PNL după încheierea mandatului, a spus că „înainte de a trece un pod trebuie ajuns la podul respectiv”.

„Vreau să vă spun de la bun început că nu doresc să comentez această ştire, pentru că, în calitate de director al SIE, nu am abilitatea şi dreptul de a comenta evoluţiile din cadrul diferitelor formaţiuni politice. Eu am spus tot ceea ce am considerat că trebuia spus în data de 27 februarie, când m-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL, în conformitate cu articolul 19 din Statutul partidului”, a declarat Meleşcanu.

Nu știe dacă se mai întoarce în PNL

Întrebat dacă, atunci când i se va încheia mandatul la conducerea SIE, se va reîntoarce în PNL, Meleşcanu a spus că trebuie lăsată vremea să se scurgă.

„Ştiţi, înainte de a trece peste un pod trebuie să ajungem la podul respectiv. Aşa că vă asigur că aşa voi face”, a spus Meleşcanu.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, în urmă cu o săptămână, după şedinţa BPC, că propunerea de excludere din partid a lui Teodor Meleşcanu va fi discutată în Delegaţia Permanentă, forul statutar competent, convocat în 12 martie, el precizând că excluderea se poate face chiar dacă Meleşcanu este autoduspendat.

„Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni”, a spus Voicu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE este „o afacere” între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Teodor Meleşcanu a declarat ulterior, referindu-se la solicitarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de excludere a sa din partid, că a urmat pas cu pas prevederile Statutului şi că, în opinia sa, este greu, dacă nu imposibil, să excluzi un membru autosuspendat.

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.