Acasă Stirile zilei Senatorii UDMR nu vor participa la plen până la rezolvarea situaţiei legate...

Senatorii UDMR nu vor participa la plen până la rezolvarea situaţiei legate de UMF Târgu Mureş

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Anras Levente, a declarat, luni, că parlamentarii Uniunii nu vor participa la şedinţele de plen ale acvestei Camerei până când Guvernul nu va adopta o Hotărâre privind rezolvarea situaţiei de la UMF Târgu Mureş.

Fekete Anras Levente a spus că motivul este legat de ezitarea manifestată de Guvern în legătură cu adoptarea unei Hotărâri privind învăţământul în limba maghiară la UMF Târgu Mureş în pofida înţelegerii avute în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei.

Parlamentarii UDMR au primit, luni, mandat de la preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, să nu participe la şedinţa Camerei Deputaţilor, aşteptând adoptarea HG privind UMF Târgu Mureş.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat că parlamentarii Uniunii au primit mandat după şedinţa grupului de la preşedintele Uniunii să nu participe la lucrările Camerei de luni.

Protest marca UDMR

„Nu participăm la lucrările Parlamentului, să vedem dacă este adoptată sau nu Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş”, a spus Mate Andras.

Întrebat dacă decizia a fost luată la şedinţa de grup a UDMR, liderul deputaţilor Uniunii a declarat: „După şedinţa grupului, am primit acest mandat din partea preşedintelui Uniunii”.

El a mai spus că nu este vorba despre un protest parlamentar, însă reprezentanţii Uniunii vor să demonstreze că fără UDMR nu se poate guverna.

Anterior, se hotărâse ca marţi să nu aibă loc şedinţă de vot final la Camera Deputaţilor.

Săptămână agitată

Secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, a declarat, luni, că deputaţii nu vor avea în această săptămână o şedinţă de vot final asupra proiectelor de lege, decizia aparţinând liderilor grupurilor parlamentare.

„Liderii de grup au decis ca votul final asupra proiectelor de lege să nu fie marţi, ci săptămâna viitoare, pentru a adopta mai multe proiecte de lege până atunci în comisii şi în plen”, a explicat Pardău.

Aceasta este a doua săptămână în care deputaţii nu dau votul final asupra proiectelor de lege, în timp ce opoziţia îşi continuă protestul parlamentar şi nu participă la lucrările Legislativului.

Deputaţii lucrează în această săptămână doar trei zile, urmând ca de joi, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, să aibă activităţi în teritoriu.