Acasă Stirile zilei Justitia Tentativa de asasinat. Cum au planuit interlopii din Timisoara sa lichideze un...

Tentativa de asasinat. Cum au planuit interlopii din Timisoara sa lichideze un jurnalist! „Un glont sau poate mai multe pentru ca am refuzat sa inteleg mesajul mafiot transmis in iunie 2018, cand mi s-a dat foc la masina”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O grupare interlopa din Timisoara ar fi planuit lichidarea unui jurnalist local. DIICOT a anuntat, joi, ca i-a pus sub acuzare pe Boncu Lucian Adrian si Rafa Bogdan pentru ca au planuit sa-l impuste pe jurnalistul Dragos Bota. In demersul lor, persoanele care au mers la locuinta jurnalistului au apelat si la ajutorul unui politist. De altfel, in iunie 2018, autoturismul ziaristului a fost incendiat.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara au anuntat astazi ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de suspectii Boncu Lucian Adrian si Rafa Bogdan pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni de omor si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

Potrivit rechizitoriului intocmit in 13 ianuarie 2020, s-a dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati pentru infractiuni ce au legatura cu traficul si consumul de droguri.

„S-a retinut faptul ca, in intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului Timisoara s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop derularea de activitati pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaina. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai multi exponenti ai lumii interlope din oras, care de-a lungul timpului au fost implicati si in alte activitati infractionale comune (santaje, reglari de conturi, extorcari). Protectia activitatilor infractionale era asigurata de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timisoara”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

In urma unor noi informatii, in 28 ianuarie, procurorii au disjuns un dosar pentru cercetarea infractiunilor de grup infractional organizat, incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni de omor si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

„Din cercetarile efectuate au reiesit indicii temeinice ca, in cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a initiat anumite demersuri menite sa duca la intimidarea si agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presa publicate de acesta, in care se relatau diferite evenimente cu caracter infractional la care participase suspectul B.L.A. si se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administratia publica locala. in acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, in care relata despre audierea suspectului B.L.A. intr-un dosar al DIICOT – Structura Centrala, cu privire la activitati de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat ca, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a initiat o intalnire, la un restaurant de pe raza localitatii Chisoda, la care au participat doi dintre apropiatii sai – suspectul G.N. si suspectul I.D. – precum si alti doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificati in persoana suspectilor M.R.C. si M.E.C.. Cu ocazia respectivei intalniri, suspectul B.L.A. a incercat sa-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, impreuna cu cei doi prieteni ai sai, sa-l impuste pe jurnalist, drept razbunare pentru articolele compromitatoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, mentioneaza sursa citata.

„in acest scop, suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. si i-a predat acestuia, in vederea folosirii in agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promitand ca, in cazul aducerii la indeplinire a solicitarii sale, ii va recompensa financiar pe agresori si le va face cadou si pistolul astfel furnizat. Pistolul in litigiu ii apartinea suspectului B.L.A. si fusese dat in pastrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuala depistare a acestuia cu ocazia unei perchezitii domiciliare. in acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebes in municipiul Timisoara si i l-a predat lui G.N., cu ocazia intalnirii de la restaurant”, mai arata procurorii.

Ei mentioneaza ca pistolul este o arma de foc letala fabricata in Turcia si este folosit cu precadere in spatiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care sa permita verificarea traseului armei de la producator la detinator.

„Tot cu aceeasi ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat impreuna cu cei doi tineri in zona unde stiau ca se afla locuinta jurnalistului, in vederea efectuarii unei recunoasteri in teren. La acel moment, acestia s-au aratat reticenti, ca urmare a observarii in zona a unui autoturism, despre care au crezut ca apartine organelor de politie, motiv pentru care au abandonat demersul infractional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis politistului I.D., prin intermediul unei aplicatii mobile, si o poza cu autoturismul respectiv, cerandu-i sa-l verifice in baza de date a politiei, pentru a fi siguri ca nu era o masina folosita de organele de politie”, se mai arata in rechizitoriu.

„Pe parcursul cercetarilor, dupa audierea in calitate de martor, I.D. a devaluat catre persoanele cercetate faptul ca la D.I.I.C.O.T. se fac investigatii referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea si ingreunarea anchetei si a permis persoanelor cercetate sa ia masuri in vederea contracararii anchetei si influentarii celorlalte persoane audiate in cauza, aspecte in raport de care numitul I.D. este in prezent cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de compromiterea intereselor justitiei, prev. de art.277 alin.3 C.p.”, mai spun procurorii.

Pe pagina sa de Facebook, jurnalistul prezinta fotografia cu pistolul despre care spune ca este cel „cu care trebuia sa fiu executat pentru ca mi-am permis sa dezvalui in ultimii ani legaturile dintre crima organizata din Timisoara si administratia acestui oras”.

„Un glont sau poate mai multe pentru ca am refuzat sa inteleg mesajul mafiot transmis in iunie 2018, cand mi s-a dat foc la masina, la 11 zile dupa ce am scris despre legatura dintre Lucian Boncu si Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timisoarei. Atunci, Nicolae Robu m-a atacat atunci spunand ca nu sunt jurnalist si ca este posibil sa-mi fi dat singur foc la masina pentru a ma victimiza. Adevarurile dezvaluite deranjau. Au venit si amenintarile directe din parte lui Boncu sa-i las prietenii in pace. Plus un proces in care mi se cereau daune pentru ca l-am facut interlop. A pierdut, dar in tot acest timp, pe toate canalele, mi s-a transmis ca nu e bine ce fac, sa o las mai moale. Acum m-a dat in judecata prietenul lui Nasleu, care dadea dedicatii la manele ”pentru armata lui”, pentru ”fratele” Boncu”, spune Dragos Bota.

„Cu toate acestea, m-am incapatanat sa continui investigatiile despre interlopi si primaria lui Robu. Pentru ca asta e crima organizata – infractori si decidenti din administratia locala. In spatele lor, o gramada de fire nevazute si grupuri de interese, inclusiv din lumea justitiei, care-i sprijineau, ii sprijina si ii vor sprijini in continuare. Tot acest suport i-au dat aripi liderului interlop Boncu care a decis, in septembrie anul trecut, ca este cazul sa-mi inchida gura. Definitiv. Este o chestiune de noroc ca acum sunt in viata, chiar daca echipa mortii trimisa sa execute ordinul mi-a gasit masina in noaptea cand trebuia sa fiu exemplul care dovedea puterea mafiei in Timisoara”, mai spune acesta.

„Toate acestea se petreceau in zilele in care Nicolae Robu sustinea ca in Timisoara nu exista grupari interlope si ca eu fabulez cand vorbesc despre legaturile administratiei sale cu gruparile de crima organizata. Toate acestea sunt fapte. Care pot fi verificate si dovedite. Ma astept ca de acum sa inceapa un nou val de atacuri la adresa mea si a celor care au ales sa-si faca datoria si sa nu fie slugile mafiei. Voi continua sa-mi fac meseria de jurnalist si sa dezvalui acest cancer al crimei organizate si coruptiei care a transformat frumosul oras al florilor in Mica Sicilie a Romaniei. Pentru ca oamenii din cetate trebuie sa stie ce se intampla. Asta este datoria mea ca ziarist – sa le spun adevarul. si asta nu voi negocia niciodata”, adauga Dragos Bota.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos