Acasă Sanatate Celebrul doctor Mihai Craiu confirma noile simptome bizare ale prezentei COVID-19! Ce...

Celebrul doctor Mihai Craiu confirma noile simptome bizare ale prezentei COVID-19! Ce se intampla la degetele de la picioare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doctorul Mihai Craiu, specializat in pediatrie, avertizeaza ca aparitia unor leziuni la detele de la picioare ar putea fi simptone ale infectarii. „Am vazut primele imagini similare acum aproape o luna. Trimise de o prietena, medic italian de urgente. Apoi in urma cu aproape 2 saptamani, altele, aproape identice, trimise un pediatru de la Paris.

Astazi am citit 3-4 stiri de presa din SUA, inclusiv in stirile Yahoo… despre COVID Toes.

Ce sunt aceste ‘COVID Toes’? Reprezinta leziuni locanizate la degetele de la picioare, mai ales ale copiilor. Se pare, ca ar putea fi produse ca urmare a unor leziuni ale vaselor de sange din pielea zonei respective.

Aceste umflaturi, de culoare violacee, produc senzatia de mancarime si apoi evolueaza ca o mica arsura, ce genereaza o basica cu lichid in zona afectata.

In literatura de specialitate a medicilor dermatologi se cheama Pernio. Deoarece in limba latina termenul pentru ‘degeratura’ este ‘pernio’. Atunci cand purtam iarna incaltari nepotrivite, in vreme rece, poate sa apara pernio..

Sa fie o vasculita COVID19, la copil? Posibil…

MESAJ DE LUAT ACASA – daca apar, inexplicabil, astfel de leziuni pe degetele de la picioare este bine sa nu treceti cu vederea. Daca NU ESTE o rosatura de la un pantof inadecvat, mergeti la medicul dumneavoastra pentru evaluare”, a scris Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Medicii din Spania au observat mici leziuni pe picioarele pacientilor cu COVID-19, fiind un posibil indicator al prezentei noului virus in organismul celor infectati. Cazuri similare au fost identificate si in spitalele din Italia si Franta, scrie Aktual24.

Consejo General de Colegios Oficiales de Podologos de Espana (Consiliul General Spaniol al Centrelor de Podologie) anunta intr-un studiu publicat pe pagina oficiala de internet ca a observat ca multi copii si adolescenti diagnosticati cu COVID-19 prezinta mici leziuni pe degetele de la picioare. Astfel de leziuni au fost identificate si la adulti.

Leziunile pot fi prezente chiar si la persoanele infectate care nu prezinta alte simptome. Leziunile se trateaza de la sine iar cauza lor este inca necunoscuta, dar confirmarea legaturii dintre acestea si noul virus ar putea simplifica detectarea cazurilor de COVID-19.

Inca din primele zile ale izbucnirii pandemiei de coronavirus, medicii sunt in cautarea unor moduri de a diferentia cazurile de COVID-19 de alte boli respiratorii similare. Printre simptomele pacientilor infectati cu coronavirus se numara tusea, febra inalta si oboseala. Dar acestea sunt de asemenea valabile pentru racelile banale de sezon sau chiar pentru alergiile severe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos