Cap Limpede

Stirile zilei

Romanca Daniela Rus, directoare la MIT, a fost numita consilier pe stiinta si tehnologie la Casa Alba

Daniela Rus, directorul laboratorului de robotica din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), va fi membra a Consiliului Consultativ al presedintelui Donald Trump pentru stiinta si Tehnologie, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Daniela Rus s-a nascut in 1963 la Cluj Napoca si a absolvit liceul Nicoale Balcescu. A emigrat in Statele Unite in anii ’80, iar in 1993, la 30 de ani, a devenit doctor in stiinta computerelor la Cornell University, scrie Mediafax. Ea lucreaza la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru stiinta Computerelor si Inteligenta Artificiala.

„Sunt recunoscatoare sa pot adauga perspectiva mea, ca om de stiinta in domeniul computerelor, la acest grup, intr-o perioada in care atatea probleme care implica Inteligenta Artificiala si alte aspecte ale informaticii ridica intrebari importante, stiintifice si politice, pentru natiune si pentru lume”, a declarat Rus, conform MIT News.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-105165").on("click", function(){ $(".com-click-id-105165").show(); $(".disqus-thread-105165").show(); $(".com-but-105165").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});