Acasă Stirile zilei Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus din...

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus din Suceava!

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internati la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infectie cu noul coronavirus din Romania, informeaza Vatican News.

„Un semn de apropiere fata de bolnavii de Covid-19, dar si de sustinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de coronavirus din Romania. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a facut fata de bolnavii infectati cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astazi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale”, se arata in materialul publicat de Vatican News.

Cu aproapte 25% din totalul infectarilor la nivel national, orasul Suceava si alte comune din imprejurimi sunt in carantina totala de mai multe saptamani.

Conform Vaticanului, materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabila a papei. in ciuda dificultatilor de aprovizionare de pe piata medicala internationala, prelatul a reusit sa colecteze pentru bolnavii din Romania cinci ventilatoare pulmonare – doua fiind de ultima generatie -, 200 de combinezoane, 900 de masti FFP2 si 5000 de masti sanitare.

„Aceste ventilatoare medicale pleaca acum spre Romania ca un semn, o imbratisare din partea Sfantului Parinte in aceasta situatie dificila pentru lumea intreaga”, a declarat cardinalul Krajewski.

Din vointa papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflati in terapie intensiva la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iasi, papa Francisc transmite totodata directiunii spitalului, personalului medical si, in special, celor bolnavi ca este aproape de ei cu rugaciunea sa si le imparte cu afectiune Binecuvantarea apostolica, semn al doritelor ajutoare si mangaieri ceresti.

Pandemia de Covid-19 a modificat radical activitatea si in Cetatea Vaticanului, Piata si bazilica Sfantul Petru fiind inchise pentru pelerini si turisti din 10 martie.