Acasă Stirile zilei Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tataru de la conducerea comisiei stiintifice...

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tataru de la conducerea comisiei stiintifice anti-COVID din Ministerul Sanatatii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat azi ca l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei stiintifice anti-COVID din Ministerul Sanatatii. In locul sau va fi numita Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar presedintele comisiei. Avem discutii, sunt propuneri, dar nu am putut sa fiu de acord cu dansul. De asta am spus ca gandim la oportunitati, protejam persoanele varstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Aparitia acelui „plan de vacanta” nu a facut decat sa extrapoleze anumite ganduri, anumite gandiri. Decizia a fost de a-l demite din functia de presedinte al acestei comisii si i-am comunicat si dansului acest lucru. Nu mai este presedintele comisiei stiintifice la nivelul ministerului si nici nu mai face parte din aceasta comisie”, a spus Nelu Tataru.

„In locul domnului Streinu-Cercel, in comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul National de Sanatate Publica”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

El a adaugat ca Streinu Cercel „nu a obiectat fata de aceasta decizie”.

Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum inainte si chiar despartirea obligatorie a batranilor de familiile lor a generat multiple reactii negative.

Planul mai prevedea si masuri economice catalogate drept populiste de ministrul Finantelor, Florin Citu. Premierul Ludovic Orban l-a criticat aspru pe medicul Adrian Streinu Cercel.

„Planul acela e o nastrusnicie, o stupiditate mai mare nu am vazut. Documentul ala zici ca e facut in anii 50, la fiecare dupa nevoi, cu statul care se ocupa de tot, preia distributia de energia electrica, de utilitati, nu mai plateste nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat in serios. Chiar stau si ma intreb daca a aparut intamplator sau nu chestia cu carantinarea parintilor si bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extrema, nu trebuie tratate doar cu un zambet, ci cu masuri,” a spus Orban.

Si presedintele Klaus Iohannis a criticat ideea lansata de la directorul Institutului Matei Bals.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos