Acasă Timp liber Spiritualitate Francisc Dobos nu mai este purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti

Francisc Dobos nu mai este purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Francisc Dobos a anuntat, joi, pe Facebook, ca nu mai este purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, functie pe care o detinea din 2011. In locul sau a fost numit Tarciziu Serban, care este profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolica a Universitatii Bucuresti.

„Misiunea mea de purtator de cuvant al ARCB s-a incheiat astazi. Va sunt recunoscator pentru tot sprijinul, sustinerea si colaborarea. Multumesc confratilor mei si tuturor colegilor din presa. Au fost ani minunati”, a scris preotul Francis Dobos. El spune ca a primit alte atributii si ii ureaza „munca rodnica si mult har” inlocuitorului sau. Francisc Dobos nu precizeaza care ii sunt noile atributii, dar spune ca poate fi gasit mereu la Sfanta Liturghie, la spovada si pe Facebook.

Francisc Dobos, nascut in Bucuresti, a studiat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi si apoi si-a desavarsit studiile la Roma, unde a obtinut licenta in comunicare institutionala. A fost hirotonit preot in 2002 si a slujit la Ploiesti, apoi din 2004 a venit la Bucuresti ca secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, apoi ca preot colaborator la Parohia Catedralei Sfantul Iosif (Bucuresti). Din 2006 pana in 2008 a fost purtator de cuvant al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti si preot colaborator la Parohia Sfanta Maria a Harurilor (Baratia – Bucuresti). in 2011 a fost numit din nou purtator de cuvant al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti si este preot colaborator la Parohia Catedralei Sfantul Iosif (Bucuresti).

Din ianuarie anul acesta, Arhidieceza Bucuresti are un nou conducator. Monseniorul Aurel Perca a preluat de la parintele Ioan Robu functia de arhiepiscop mitropolit de Bucuresti. Ioan Robu a renuntat la oficiul de arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, iar Papa Francisc a acceptat si l-a numit la conducerea Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti pe monseniorul Aurel Perca, care a fost episcop auxiliar in Dieceza de Iasi.