Acasă Special Opinii Analiza dura a unui fost ministru: „Uitati-va la lighioanele pesediste si tariceniste...

Analiza dura a unui fost ministru: „Uitati-va la lighioanele pesediste si tariceniste care orice ar fi cad in picioare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daniel Funeriu da publicitatii o analiza care ar trebui sa dea de gandit multora. El soate in evidenta modul in care politicieni sau publicatii care sustin interesele Chinei si ale Rusiei nu par sa fie deloc afectati de crize, in timp ce „cealalta tabara, radical pro-occidentala, populata cu oameni de o calitate umana si profesionala dispar din cercurile puterii centrale”.

„Priviti politicienii pereni din Romania: lighioanele pesediste si tariceniste care orice ar fi cad in picioare, prind la fiecare tura macar un post de senator sau deputat, cand nu e vorba de deputat european sau comisar. Nicolai, Tariceni, Creti, Ponti, Plesoieni, Iancu, Solomoni si zeci de altii, mai putin vizibili dar care, cand tebuie ridicata mana in Parlament pentru slabirea statului, raspund prezent. Ce au ei in comun? Simplu: comportamente tipice ‘democratiilor’ asiatice. O mana nevazuta face ca de ei, ca de raie, nu ne putem scapa”, arata Funeriu.

„De ce se intampla asta? Simplu: pentru ca prin mii de fire nevazute, milimetru cu milimetru, tabara pro-asiatica e sustinuta de spinsorii lor nevazuti, cealalta e lasata de izbeliste”, explica apoi fostul ministru.

El l-a dat apoi ca exemplu pe deputaul PNL Pavel Popescu, carte este atacat violent ata de Victor Ponta cat si de publicatiile „stangiste”.

„In lunile care urmeaza fenomenul se va amplifica. Eu vad deja semnele: in presa aservita intereselor pro-asiatice au inceput sa fie demolati, profilactic, toti care iau pozitii radicale anti-China si anti-Rusia. Asta petru ca nu cumva ei sa mai prinda o bucata de putere, fie si un amarat de post de parlamentar. Urmariti cu titlu de exemplu, ce i se va intampla in presa unui deputat tanar, Pavel Popescu, caruia nu i se poate reprosa decat elanul sau tineresc”, a subliniat Funeriu.

Postarea integrala:

Da, democratiile occidentale au cam deraiat in ultimii 20 de ani de la ceea ce eu numesc “o cale rezonabila”. Nu are rost sa detaliez, am scris-o clar in “Disectia epocii care apune”. Consecintele le vedem azi: din decembrie pana acum au reactionat de parca ar fi fost anesteziate in fata iminentei crizei. Multi, exasperati de asta, vor sa vada statele noastre, obisnuite cu firescul democratiei, mai “cu muschi”. Inainte de a incepe in saptamanile care urmeaza sa va spun cum vad eu reconstructia sistemica a democratiilor noastre, tin sa va atrag atentia asupra unui alt fenomen, in care marile puteri occidentale au esuat si, din pricina atasamentului lor la principiile democratiei au pierdut (pe moment) in fata celor care nu dau doi bani pe aceasta: China si Rusia.

Priviti politicienii pereni din Romania: lighioanele pesediste si tariceniste care orice ar fi cad in picioare, prind la fiecare tura macar un post de senator sau deputat, cand nu e vorba de deputat european sau comisar. Nicolai, Tariceni, Creti, Ponti, Plesoieni, Iancu, Solomoni si zeci de altii, mai putin vizibili dar care, cand tebuie ridicata mana in Parlament pentru slabirea statului, raspund prezent. Ce au ei in comun? Simplu: comportamente tipice “democratiilor” asiatice. O mana nevazuta face ca de ei, ca de raie, nu ne putem scapa.

Ce se intampla in cealalta tabara, radical pro-occidentala, populata cu oameni de o calitate umana si profesionala fara termeni de comparatie cu lighioanele pesediste? Simplu: dispar din cercurile puterii centrale. Oameni ca Baconschi (a semnat scutul de la Deveselu, oameni buni!), Diaconescu, Fota, si, in general, toti cei pentru care drumul occidental e singurul drum, isi vad cu succes de viata lor, dar nu au nicio influenta asupra viitorului Romaniei. Mai priviti cum, ca prin minune, presa pro-occident dispare incetul cu incetul, cealalta sta, bine-mersi, cu burta la soare.

De ce se intampla asta? Simplu: pentru ca prin mii de fire nevazute, milimetru cu milimetru, tabara pro-asiatica e sustinuta de spinsorii lor nevazuti, cealalta e lasata de izbeliste* pentru ca… democratie. Iar asta nu tine cont de partidul in care sunt acei oameni. Se evalueaza “la bucata”, nu la pachet.

In lunile care urmeaza fenomenul se va amplifica. Eu vad deja semnele: in presa aservita intereselor pro-asiatice au inceput sa fie demolati, profilactic, toti care iau pozitii radicale anti-China si anti-Rusia. Asta petru ca nu cumva ei sa mai prinda o bucata de putere, fie si un amarat de post de parlamentar. Urmariti cu titlu de exemplu, ce i se va intampla in presa unui deputat tanar, Pavel Popescu, caruia nu i se poate reprosa decat elanul sau tineresc. Si, desigur, faptul ca a luat pozitii radicale impotriva Huawei si a Chinei (sunt convins ca reptilele nemuritoare din Parlament isi spuneau in barbie “ce naiv e copilul asta” si asteapta, tacticoase, sa vada cum va fi devorat.

E solutia ca democratiile noastre, pentru a fi mai puternice si eficiente, sa puna in stand-by principiile? Nu. Dar e momentul unei abordari destepte in relatiile cu China si Rusia. Despre care… in lunile care urmeaza

Va dau si un mic sfat: ridicati ochii din bombeurile pantofilor cand analizati situatia, si cautati sa intelegeti tendintele, nu elementele izolate.

  • un inalt reprezentant al SUA cu care discutam in toiul crizei din 2012 imi spunea: “We know who are the good guys and we know who are the bad guys. But we deal with the strong guys”. Atunci, in 2012, cand statul a fost la 1 milimetru sa se prabuseasca, SUA si occident, totusi, nu au stat pe margine. Pentru ca au inteles, tardiv, ca ceilalti nu asteapta sa vada cine e “the strong guy”, ci isi sustin oamenii sa ajunga “the strong guys”. Norocul nostru, chior pe alocuri, e ca cei sustinuti de “democratiile” asiatice sunt niste tantalai. Tantalai sireti, dar totusi tantalai.