Acasă Stirile zilei Stiinta Televizorul afecteaza grav LIMBAJUL COPIILOR: Emisiunile care nu sunt adresate copiilor ar...

Televizorul afecteaza grav LIMBAJUL COPIILOR: Emisiunile care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cat mai mult posibil!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani au descoperit ca televizorul afecteaza limbajul copiilor, deoarece parintii vorbesc mai putin cu acestia cand televizorul este aprins pe fundal.

Argumentul oamenilor de stiinta americani este ca limbajul copiilor se dezvolta cand acestia isi asculta parintii, iar parintii discuta mai putin cu copiii cand televizorul este aprins.

In cadrul experimentului, publicat in Journal of Children and Media, parintii unor copii cu varstele cuprinse intre 12, 24 si 36 de luni au fost observati in timp ce interactionau cu acestia in timpul unor jocuri.

Grupul de parinti si copii a fost observat timp de o ora, iar jumatate din acest timp, televizorul era aprins in fundal.
Cercetatorii au observat ca, in timp ce televizorul era aprins, numarul de cuvinte si de fraze, precum si numarul de cuvinte noi rostite de parinti, au fost mai reduse decat in timpul in care televizorul era stins.

Avand in vedere ca limbajul utilizat de parinti are o legatura intrinseca cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugereaza ca expunerea prelungita la zgomotul de fond al televizorului are o influenta negativa asupra acestui proces.

In Statele Unite ale Americii, copiii sub 24 de luni au parte, in medie, de 5,5 ore de zgomot de fond produs de televizor pe zi.

„Noile noastre rezultate, alaturi de cercetarile anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (…) interactiunii dintre parinti si copii, arata ca emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cat mai mult posibil”, a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.

„Cel mai bine ar fi ca parintii sa se joace cu copilul lor fara sa fie distrasi de zgomotul televizorului din fundal”, a precizat Tiffany Pempek.

Desi, pana acum, recomandarile aveau in vedere expunerea directa la televizor, rapoartele recente au aratat efectul negativ potential al expunerii la zgomotul de fundal, despre care parintii ar putea crede ca nu are niciun efect asupra copilului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos