Acasă Life Te pregatesti de plecare? Vezi unde va ploua torential!

Te pregatesti de plecare? Vezi unde va ploua torential!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca va faceti planuri pentru acest sfarsit de saptamana ar fi bine sa stiti la ce sa va asteptati din partea vremii, care nu va fi foarte prietenoasa. Mai exact, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de ploi torentiale in judetele Gorj, Valcea, Arges si Dambovita, cod galben in 14 judete.

Vremea rea va incepe de joi, ora 20.00, si va tine pana vineri, ora 10.00, iar incepand cu ora 16.00 este cod galben in 14 judete, unde vor fi averse si intensificari ale vantului. In judeţele Gorj, Valcea, Arges si in zona de munte a judetului Dambovita va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp.

De asemenea, a fost emis cod galben pentru intervalul joi, ora 16.00, vineri, ora 16.00, cand ploile se vor intensifica si extinde in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum si in zona montana. Vor fi mai ales averse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp. In sudul si sud-vestul teritoriului vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-55 km/h.

Atentionarea cod galben vizeaza 14 judete: Timis, Caras-Severin, Meheinti, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Dambovita, Prahova, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba si Hunedoara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos