Motivul real pentru care a primit Sorin Oprescu spaga semnata cu mita in valoare de 25 de mii de euro nu este legat doar de parandaratul la licitatii trucate ci de mult mai mult decat atat. Potrivit motivarii deciziei de arestare preventiva a Tribunalului Bucuresti banii erau pentru mentinerea in functie a directorului de la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia si nu cu titlu de imprumut, cum afirmase Sorin Oprescu. Practic acesta este un mod de lucru brevetat in multe institutii publice in care sefii numiti politic sau alesi culeg roadele de la functionari inchizand ochii la coruptia care se naste in subordinea lor.

 

Judecatorii au identificat ca in activitate a grupului infractional s-au identificat doua paliere, creat in jurul denuntatorului, care a detinut functii la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia si respectiv la Administratia Cimitirelor.

Pe primul palier infractional se afla activitatea infractionala desfasurata de denuntator, acuzat ca a acordat contracte publice unor contractori privati, pretinzand si primind de la acestia cu titlu de mita sume importante de bani. Aceasta activitate a creat premisele savarsirii de catre primarul municipiului Bucuresti a infractiunii de luare de mita, desfasurata pe cel de-al doilea palier infractional, se mai arata in motivare.

Potrivit judecatorului, exista suspiciunea rezonabila ca Oprescu, in baza unei intelegeri prealabile cu alte doua persoane, a primit de la una dintre ele suam de 25.000 de euro, din totalul de 60.000 de euro, pretinsi de acestea de la o societate comerciala care efectua lucrari la palatul de la Mogosoaia.

Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a celui care i-a oferit banii si ar fi mentinut intr-o functie publica un functionar corupt.

Potrivit anchetatorilor, citati de agentia Mediafax, primarul general al Capitalei ar fi primit, sambata seara, de la seful unei institutii din subordine, 25.000 de euro, bani care proveneau de la patru denuntatori.

In acest dosar au mai fost arestati, luni, de Tribunalul Bucuresti, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, director general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Instanta a dispus si luarea masurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor, si pentru Romeo Albu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.