Acasă Timp liber Spiritualitate Te-ai trezit paralizat in somn? Nu esti singura persoana careia i s-a...

Te-ai trezit paralizat in somn? Nu esti singura persoana careia i s-a intamplat asta…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cati dintre voi nu au experimentat la un moment dat starea de trezire din somn, dar fara a fi in stare sa se miste sau sa vorbeasca? Daca ti s-a intamplat, afla ca nu esti singura persoana careia i s-a intamplat asta.

Definitia clasica a acestui fenoment este aceea de paralizie in somn. Poate dura de la cateva secunde la cateva momente sau mai mult; de obicei se intampla inainte de a adormi sau de a te trezi. Multe persoane spun ca simt o „prezenta” care este descrisa de obicei ca ceva rau si de obicei aceasta experienta este plina de teroare.

Aceasta prezenta este de obicei vazuta, simtita sau chiar auzita. Oamenii povestesc experiente unice, cum ar fi senzatia de zbor sau ca fiind in afara corpului. Ei cred catalogheaza acest fenoment ca fiind unul extrem de spiritual.

In lumea medicala moderna, aceste experiente sunt definite ca fiind halucinatii; aceasta fiind explicatia asupra acestui fenomen; totul tine de patologia psihica. Este de inteles ca paralizia in somn coincide cu mecanismele psihologice din creier. Ceea ce nu se intelege sunt sentimentele stranii ale invidizilor care au experimentat paralizia in somn. Idea experientei spirituale este o explicatie pentru acest fenomen bizar si complex despre care se cunosc foarte putine lucruri; discutia despre acesta fiind suprimata si descurajata in lumea moderna.

Cele mai multe studii au aratat in nerepetate randuri ca acest fenomen este legat strict de „halucinatii”.

Doar pentru ca activitatile sunt masurate biologic si chimic in timpul paraliziei in somn, asta nu inseamna ca exista o relatie cauzala intre cele doua. Exista si alte lucruri care trebuie luate in considerare si ne arata ca exista si alte lumi care nu pot fi percepute usor.

„Ziua in care stiinta va incepe sa studieze fenomenele non-fizice, stiinta va progresa mai mult decat a facut-o in secolele trecute.” – Nikola Tesla

EXPERIENTA SPIRITUALA

Oamenilor de stiinta le-a fost greu sa defineasca spiritele si spiritualitatea si au plasat aceste subiecte in comunitatea stiintifica drept ridicole.

Multi dintre cei care citesc acest articol se vor regasi in tot ceea ce pune accent pe termenii de „spirit” sau „spiritual”. Au fost implicati in experiente in afara corpului, au fost vizitati de entitati.

Este important sa subliniem ca multe din experientele pe care oamenii le-au trait ca fiind „spirituale” se intampla cand acestia sunt pe deplin constienti, treji, in alerta si nu in timpul somnului sau a ceea ce unii cercetatori numesc paralizie in somn. Este foarte posibil ca nivelul sciintific sa nu fie avansat destul pentru a explica fenomenul, astfel incat sunt grupate in categoria halucinatiilor cand nu sunt intelese si explicate stiintific.

Unii sustin ca acest fenomen este unul de natura sociala si ca prin acesta masele pot fi controlate usor.

„Ridicolul acestui fenomen este la nivel de control social. Cercetatorii, academicienii si elita intlectuala considera in general ca aceste lucruri fiind primitive si ca fiind rezultatul educatiei. Aceste concepte pot fi produsul imaginatiei.” – Dr. David J Hufford

Sursa: The spirit science

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCiteste pilda unui calugar care a vazut moartea. Tu ai vazut-o?
Articolul următorIncepe transformarea! Ce trebuie sa stii despre Noul Pamant pentru a supravietui!