Citeste pilda unui calugar care a vazut moartea! Tu ai vazut-o? – Cap Limpede

Citeste pilda unui calugar care a vazut moartea! Tu ai vazut-o?

Un calugar a intrat intr-o pestera, sa se adaposteasca de ploaie si a gasit o comoara. A iesit peste masura de speriat din pestera spunand:
–Am vazut moartea! Moarteaaa!

Afara s-a ciocnit cu trei banditi, care privind in jur l-au intrebat:
–Mosule, unde este moartea?

Calugarul i-a dus in pestera si le-a aratat tezaurul, descoperit din intamplare.

La vederea aurului, cei trei banditi si-au simtit inima tresaltand de bucurie si vicleni, i-au spus:
–Ai dreptate, mosule, pleaca, pleaca departe de aici…

Dupa plecarea batranului, hotii au ramas langa aur, care era foarte mult, intrebandu-se, cum sa-l care din varful muntelui. Pana la urma au hotarat, ca unul sa mearga, sa aduca provizii si carute, iar ceilalti doi sa ramana de paza.

Click pe aceeasi tema:  Oamenii de stiinta au descoperit cum se simt oamenii in fata mortii! Raspunsul te va pune pe ganduri!

Cel care a coborat in vale dupa provizii, se gandea: In targ voi bea si voi manca, pe saturate, voi petrece…apoi voi cumpara de ale gurii, pe care le voi otravi si astfel voi ramane singurul stapan al comorii.

Cei doi talhari ramasi de paza, gandeau fiecare in sinea lui: O jumatate din comoara este mai mare, decat o treime. La intoarcere, il vom ucide pe cel plecat in targ si vom imparti comoara, pe din doua.

Si asa au facut.

Click pe aceeasi tema:  Un calugar hindus nascut in 1896 dezvaluie secretul unei vieti lungi si fericite!

L-au omorat pe tovarasul venit din targ cu hrana si carute, au mancat mancarea otravita adusa de acesta si astfel au murit cu totii…

Morala:

1 Timotei 6:8 – Daca avem, dar, cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns.
1 Timotei 6:9 – Cei ce vor sa se imbogateasca, dimpotriva, cad in ispita, in lat si in multe pofte nesabuite si vatamatoare, care cufunda pe oameni in prapad si pierzare.
1 Timotei 6:10 – Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri.

Click pe aceeasi tema:  Leacurile vindecatoare ale calugarului Mihai Neamtu cu care a tamaduit suferinzii!

1 Timotei 6:11 – Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea.

spre