Proprietatile extraordinare a le usturoiului pentru tratamentul anumitor afectiuni este deja cunoscut atat in medicina populara cat si in stiinta. Interesant este ca putina lume stie ca usturoiul asociat cu anumite afectiuni te poate baga in spital daca este consumat chiar si in cantitati mari ori iti poate cauza nenumarate neplaceri chiar si consumat in cantitati mici. Iata cele sase situatii in care nu ar trebui sa mananci usturoi.

Si tu faci asta! Unde gresesti cand prepari usturoiul

Suferi de probleme hepatice
Faptul ca usturoiul detine proprietati antibacteriene si antivirale nu il recomanda neaparat ca pe un mijloc de a preveni sau de a vindeca hepatita, asa cum considera multi. Din contra! Nu se recomanda consumul de usturoi in problemele de hepatita.

Unii compusi continuti de usturoi pot stimula in exces stomacul si intestinele, inhiband secretia de suc digestiv in tractul intestinal si afectand digestia alimentelor, ceea ce duce la agravarea multor simptome de hepatita, printre care si greata.

Mai mult, excesul de usturoi poate provoca anemie, intrucat poate reduce hemoglobina din sange.

Miracolul pe care usturoiul il poate face pentru sanatatea ta in numai doua saptamani! Vei economisi bani si timp!
Suferi de diaree non-bacteriana
Consumul de usturoi crud nu este recomandat in problemele de diaree, intrucat aroma sa poate stimula in exces functia intestinala, ducand la hiperemii ale mucoasei intestinale si edeme, ceea ce agraveaza si mai mult problemele existente.

Fii foarte prudent cu privire la consumul de usturoi pe perioada episoadelor diareice.

De ce ar trebui USTUROIUL consumat cu tot cu COAJA?

Suferi de afectiuni oculare
Se recomanda ca persoanele cu probleme oftalmologice sa evite consumul de usturoi, mai ales atunci cand afectiunile oculare sunt insotite si de alte afectiuni fizice. Adeptii medicinei traditionale chinezesti considera ca un consum regulat si abundent de usturoi poate afecta vederea si ficatul, si chiar declansa hipopsie, tinitus si pierderi de memorie.

TOP 10 Utilizari neobisnuite ale usturoiului! FOTO

Urmeaza sa fii supus unor interventii chirurgicale
Pacientii care urmeaza sa sufere anumite interventii chirurgicale trebui sa intrerupa consumul de usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de operatie, pentru a evita tulburarile hemoragice si de inchidere a plagilor operatorii.

Esti gravida sau alaptezi
Administrat in cantitati mici, usturoiul poate fi folosit in siguranta pe timpul sarcinii, cel putin in principiu. Nici in ceea ce priveste uzul extern, in aplicatiile direct pe piele, nu exista suficiente informatii lamuritoare cu privire la siguranta utilizarii usturoiului pe durata sarcinii sau in timpul alaptarii. De aceea, cel mai indicat este sa eviti complet folosirea usturoiului in cantitati medicinale pe timpul sarcinii si pe perioada alaptarii.

Esti hipotensiv
Usturoiul poate scadea tensiunea arteriala. Teoretic, consumul de usturoi poate agrava problemele de hipotensiune, astfel incat se recomanda ca persoanele hipotensive sa il evite.

Autor: Calin Petru Barbulescu pentru Secretele.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.