De ce ar trebui USTUROIUL consumat cu tot cu COAJA?

Fructele si legumele ar trebui consumate cu tot cu coaja, si va vom convinge ca acest obicei ar trebui urmat chiar de astazi.

Insa in felul acesta ne lipsim cu buna stiinta de multe vitamine si nutrienti importanti, unii chiar anticancerigeni, care nu se gasesc si in miezul sau pulpa vegetalelor. Si nu e vorba numai de coaja, ci chiar de codita sau semintele unora dintre fructe si legume, dupa cum explica un specialist citat de Daily Mail, dr. Marilyn Glenville, din cadrul Royal Society of Medicine.

Click pe aceeasi tema:  Un specialist dezvaluie cea mai importanta modalitate de tratament

Iata cateva legume si fructe care trebuie consumate cu tot cu coaja:

1. Kiwi

Coaja, desi putin apetisanta, este bogata in antioxidanti si se crede ca are proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antialergice. Contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat pulpa fructului, care ajuta inclusiv in lupta cu stafilocii si E-coli.Alege varietatile aurii, unde coaja e mai dulce, avand si mai putini peri. Daca storci fructul, poti folosi foarte bine si coaja.

2. Banane

Cercetatorii din Taiwan au descoperit ca extractul din coaja de banana poate ameliora depresia, fiind bogat in serotonina. Tot coaja este excelenta pentru ochi, pentru ca abunda in luteina, care protejeaza ochii de actiunea nociva a ultravioletelor, ferindu-i de cataracta.

Click pe aceeasi tema:  Combinatia universala in regiunea Tibetului pentru protejarea sanatatii!

Continuarea pe doctorsanatate.ro!

Citeste caplimpede

spre