Acasă Politic Tariceanu vrea suspendarea lui Iohannis, dar nu stie ce fel de republica...

Tariceanu vrea suspendarea lui Iohannis, dar nu stie ce fel de republica e Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Calin Popescu Tariceanu vrea suspendare lui Klaus Iohannis cu orice pret deoarece acest lucru l-ar pune in pozitia de Presedinte al Romaniei interimar, dar habar nu are ca Romania este republica semi-prezidentiala.

Suspendarea presedintelui nu are legatura cu lipsa de responsabilitate a liderilor PSD-ALDE care nu au inteles ca oamenii au ales programul de guvernare al PSD si nu pe Sevil Shhaideh sau pe Liviu Dragnea. Intr-o interventie televizata Tariceanu a declarat ca Romania este Republica Parlamentara, desi in toate manualele de stiinte politice Romania, la fel ca Franta sunt doua republici semiprezidentiale in care puterea este impartita intre presedinte si prim-ministru, care reprezinta sustinerea unei majoritati Parlamentare.

„In momentul de fata nu pot sa avansez niciun fel de ipoteze catre dumneavostra. V-am spus foarte clar. Ne vom consulta astfel incat decizia sa fie una comuna. Suspendarea presedintelui Romaniei este evident un element al unei crize politice. Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice. Presedintele nu poate sa desconsidere votul si Constitutia. Presedintele trebuie sa stie ca suspendarea este o actiune posibila pe care nu ne-o dorim, dar daca o provoaca atunci trebuie sa-si asume consecintele”, a declarat Tariceanu”

 

Mircea Tiberiu Cristea, un cititor al site-ului nostru ne-a sesizat despre gafa colosala a celui care se doreste presedinte interimar. Vezi aici la minutul Min 22.04 interventia lui Tariceanu si Dragnea care habar nu au pe ce lume traiesc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos