Acasă Politic Summit-ul sefilor lui Victor Ponta a inceput la Paris

Summit-ul sefilor lui Victor Ponta a inceput la Paris

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numai putini de noua sefi de stat si de guverne social-democrati din Europa sunt prezenti la Paris la un summit special la care participa si vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

 

Reuniunea, care are loc la Hôtel Marigny, resedinta oaspetilor straini ai Presedintiei franceze, a fost precedata de o intalnire bilaterala intre presedintele francez François Hollande si seful Guvernului italian Mattteo Renzi, care au sosit la summit impreuna.

 

In afara de Hollande, Renzi si Gabriel, sunt prezenti Selle Thorning-Schmidt (Danemarca), Victor Ponta (Romania), Robert Fico (Slovacia), Bohuslav Sobotka (Cehia), Joseph Muscat (Malta), Werner Faymann (Austria) si Elio Di Rupo (Belgia).

 

Acest mini-summit, organizat la initiativa sefului statului francez, are loc cu doar cateva zile inaintea unui Consiliu Eurpean foarte dificil, pe 26 si 27 iunie, la Bruxelles.

 

Reuniunea are obiectivul sa stabileasca anumite conditii pentru sustinerea stangii europene fata de o nominalizare ca presedinte al Comisiei Europene (CE) a luxemburghezului Jean-Claude Juncker, provenind din randul dreptei crestin-democrate.

 

Este vorba despre „pregatirea summitului european care va lua decizii asupra orientarilor viitoare ale Europei si asupra persoanelor care vor conduce Europa”, a anuntat seful diplomatiei franceze Laurent Fabius, prezent la eveniment.

 

Fostul presedinte PE Martin Schulz, presedintele grupului socialist in actualul Parlament, si premierul francez Manuel Valls, urmeaza sa participe si ei la aceasta reuniune.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentOZN pictat pe o BISERICA din Romania! Ce MESAJ crezi ca ascunde despre DUMNEZEU?
Articolul următorIMAGINI UIMITOARE cu GRADINA EDENULUI! Nu exista om care n-ar vrea sa ajunga in acest LOC DE POVESTE!