Una dintre misiunile de „baza” pe care le are stiinta, dincolo de explicarea misterelor Universului, este de a strivi corola de minuni si romantism a lumii.

Daca aveai impresia ca dragostea poate scapa realismului taios al stiintei, te-ai inselat. Desi sentimentele de atractie si atasament sunt complexe, iar argumentele logice nu sunt niciodata indeajuns pentru a le explica, oamenii de stiinta ofera unul destul de radical: atractia intre oameni este conditionata de complexul major de histocompatibilitate (CMH).

Atractia fizica, scrisa in ADN

Acesta este reprezentat de molecule situate pe suprafata leucocitelor (globulele albe din sange), implicate in apararea imunitara a organismului, la diverse vertebrate, inclusiv la oameni. Aceste molecule joaca un rol important in imunitate si in recunoasterea celulelor si substantelor proprii organismului, diferentiindu-le de cele straine. CMH este astfel implicat in diverse fenomene care au de-a face cu imunitatea, de pilda, compatibilitatea in caz de transplant ori predispozitia la boli autoimune. Acelasi CMH are ceva de spus si atunci când e vorba despre relatiile dintre barbati si femei.

Sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.