Acasă Stirile zilei Stiinta Sucul de cirese s-a dovedit ALIATUL perfect in combaterea INSOMNIEI!

Sucul de cirese s-a dovedit ALIATUL perfect in combaterea INSOMNIEI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sucul de cirese consumat seara si dimineata s-a dovedit aliatul perfect in combaterea insomniei, ajutand totodata persoanele in varsta sa doarma cu o ora mai mult pe zi.

Cercetatorii de la Universitatea de stat din Louisiana au descoperit ca doua pahare de suc concentrat de cirese pe zi – consumate dimineata si seara -, timp de doua saptamani, au crescut cu aproape 90 de minute durata somnului in randul persoanelor in varsta care sufereau de insomnie, informeaza dailymail.co.uk.

Insomnia reprezinta o problema frecventa de sanatate in randul persoanelor in varsta, afectand intre 23 si 24% dintre oamenii cu varsta de peste 65 de ani.

Aceasta tulburare de sanatate este asociata cu o frecventa crescuta a durerilor cronice, a hipertensiunii arteriale, a diabetului de tip 2 si a declinului cognitiv sau a dementei. Persoanele care sufera de insomnie rareori au alta solutie decat sa recurga la somnifere, care au insa si efecte secundare.

„Somniferele ar putea fi o solutie pentru insomniacii mai tineri, dar in cazul persoanelor mai in varsta, aceste medicamente cresc de patru ori riscul de cazaturi, ceea ce ar putea duce la fractura de sold si adesea la moarte prematura”, a declarat Frank L. Greenway, coautorul studiului.

Cercetatorii au rugat un grup de sapte persoane adulte cu varsta medie de 68 de ani, care sufereau de insomnie, sa bea suc concentrat de cirese de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Ulterior, acelasi grup de persoane a primit o bautura placebo.

Cercetatorii au descoperit, in timpul experimentului, ca persoanele care au baut sucul concentrat de cirese dimineata si seara au dormit cu peste o ora mai mult in fiecare noapte (in medie 84 de minute), in comparatie cu perioada in care au consumat bautura placebo.

Sucul concentrat de cirese constituie o sursa naturala de melatonina, un hormon care contribuie la reglarea ciclului somn-veghe.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos