Acasă Stirile zilei Stiinta SUCCES IN MEDICINA: S-a descoperit un nou ANTIRETROVITAL care asigura o protectie...

SUCCES IN MEDICINA: S-a descoperit un nou ANTIRETROVITAL care asigura o protectie DURABILA contra SIDA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

S-a descoperit un nou antiretroviral care asigura protectie durabila impotriva SIDA, descoperire ce a fost testata pe maimute, rezultatul oferind o protectie totala timp de mai multe saptamani contra acestei infectii.

Doua studii, ale caror rezultate au fost publicate marti, realizate de doua echipe diferite de virusologi, au demonstrat o protectie completa pentru aceste animale care au primit o injectie lunara cu antiretrovirale.

Testele clinice efectuate in ultimii ani au aratat faptul ca persoanele care iau in fiecare zi mici doze de antiretrovirale pot sa reduca cu peste 90% riscul de a fi infectate de un partener sexual seropozitiv, o abordare profilactica inainte de expunere, au precizat autorii acestui studiu, prezentat la Conferinta anuala despre retrovirusuri si infectii oportuniste (CROI), organizata la Boston.

Insa unele dintre aceste teste clinice au avut o rata de succes considerabil mai mica, avand in vedere faptul ca un numar mare de participanti nu isi luau antiretroviralele in fiecare zi. Astfel, o injectie lunara sau chiar trimestriala ar putea sa rezolve aceasta problema.

Intr-unul dintre cele doua studii realizate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite, cercetatorii au injectat sase maimute femele cu o doza lunara dintr-un antiretroviral experimental cu efect prelungit, denumit GSK744.

Apoi, de doua ori pe saptamana, cercetatorii au introdus in vaginul maimutelor un lichid continand un virus umano-simian al imunodeficientei, pentru a simula raporturi sexuale cu un mascul infectat.

Niciuna dintre femelele tratate cu antiretroviralul GSK744 nu a devenit seropozitiva, in timp ce toate cele sase din grupul tinta tratate cu un placebo au fost infectate foarte repede.

Cercetatorii din celalalt grup, de la Centrul Aaron Diamond de cercetari asupra SIDA de la Universitatea Rockefeller, au realizat un experiment similar cu 16 macaci, folosind acelasi antiretroviral GSK744. Ei au infectat insa anusul acestor maimute cu un virus umano-simian pentru a simula relatii sexuale anale.

Rezultatele au fost similare. Niciuna dintre maimutele care au primit o injectie cu acest antiretroviral nu a fost infectata, in timp ce toate maimutele care au primit un placebo au fost infectate.

Un prim test clinic cu 175 persoane va debuta in acest an in Statele Unite, Brazilia, Africa de Sud si Malawi, cu acelasi antiretroviral, care a fost deja aprobat de Agentia americana pentru produse alimentare si medicamente (Food and Drug Administration).

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos