Presedintele sirian Bashar al-Assad, al carui regim este sustinut de catre Moscova in razboiul impotriva rebelilor, si-a exprimat „solidaritatea” cu presedintele rus Vladimir Putin in criza din Ucraina, potrivit presei oficiale. Sirianul sparge, asfel, izolarea politica in care se afla Putin dupa declansarea conflictului dintre Rusia si Ucraina.

Intr-o telegrama transmisa presedintelui rus si reprodusa in facsimil de agentia Sana, al-Assad „exprima solidaritatea Siriei fata de eforturile domnului Putin de restabilire a stabilitatii si securitatii in Ucraina, impotriva tentativelor de rasturnare a legitimitatii si democratiei in favoarea unor extremisti teroristi”.

El saluta „leadershipul politic intelept” al lui Putin si „respectul sau fata de legalitatea internationala care reglementeaza relatiile intre popoare si natiuni”.

Presedintele sirian isi reafirma totodata sustinerea fata de „abordarea chibzuita, pasnica (prin) care se cauta stabilirea unei ordini mondiale bazate pe stabilitate si care lupta impotriva extremismului si terorismului”.

Rusia este unul dintre putinii sustinatori ai regimului al-Assad, pe care il sustine diplomatic la nivel international si caruia continua sa-i furnizeze armament.

Criza ucraineana, declansata de catre o baie de sange si fuga in Rusia a fostului presedinte Viktor Ianukovici, s-a transformat intr-o confruntare intre Moscova si Occident, fara precedent de la Razboiul Rece. Pe de alta parte, occidentalii sustin rebeliunea siriana impotriva lui al-Assad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.