Acasă Stirile zilei Social STUDIU: Care este modalitatea de plata a facturilor preferata de romani

STUDIU: Care este modalitatea de plata a facturilor preferata de romani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 44% dintre romani considera modalitatea de plata a facturilor prin terminale electronice ca fiind cea mai avantajoasa metoda, iar aproape 22% prefera plata la casieriile furnizorilor, potrivit unei cercetari a Daedalus Millward Brown, realizata pentru PayPoint Romania.

„Astfel, 44,8 la suta dintre romanii intervievati considera ca plata facturilor prin terminale electronice instalate in magazine este cea mai avantajoasa metoda, in timp ce plata la casieriile furnizorilor este preferata de doar 21,95 la suta. In clasament urmeaza oficiile postale, cu 11,5 la suta, plata la ghiseul bancilor – 11,2 la suta, plata direct prin ATM, in banci – 6,1 la suta, prin internet – 3,9 la suta, si numai 0,5 la suta prin debit direct”, arata sursa citata.

De asemenea, cercetarea ofera informatii relevante si despre comportamentul de plata al romanilor, una dintre concluziile principale fiind prioritizarea platii facturilor, in defavoarea altor tipuri de cheltuieli. Astfel, majoritatea romanilor (63,7 la suta) isi planifica bugetul avand in vedere mai intai plata facturilor, in timp ce, la polul opus, 12,75 la suta dintre ei sustin ca nu isi fac nicio planificare a bugetului. Intermediar, 23,55 la suta dintre romani afirma ca isi planifica atent bugetul, dar in anumite cazuri au alte prioritati decat facturile.

Comportamentul atent si responsabil este reflectat si de raportarea romanilor cu privire la termenul limita de plata – 52,4 la suta declara ca isi platesc intotdeauna facturile inainte de scadenta, 39,65 la suta platesc frecvent inainte de scadenta, in timp ce doar 7,95 la suta declara ca isi platesc facturile frecvent sau chiar intotdeauna dupa scadenta.

In ceea ce priveste timpul petrecut lunar pentru plata tuturor facturilor, 75 la suta dintre utilizatorii serviciilor PayPoint estimeaza ca petrec mai putin de zece minute pe luna in acest scop, in timp ce doar 11,7 la suta dintre non-utilizatorii PayPoint reusesc aceasta performanta; astfel majoritatea celor care prefera alte metode de plata pierd pana la o ora lunar pentru a achita toate facturile.

Romanii prefera in continuare plata in numerar pentru achitarea facturilor, peste 90 la suta dintre ei optand pentru aceasta varianta, in detrimentul platii cu cardul, se mai arata in studiul mentionat.

„Rezultatele studiului demonstreaza ca romanii au inteles si considera cu adevarat utile si importante beneficiile platii facturilor prin terminale electronice instalate in magazine: siguranta tranzactiilor, rapiditatea, simplitatea procedurii, confortul dat de plata in magazinele de proximitate, plata mai multor facturi in acelasi loc si timp. Concluziile cercetarii se verifica zi de zi in magazinele in care avem instalate terminalele PayPoint: romanii sunt din ce in ce mai deschisi si mai increzatori in aceste metode de plata”, afirma Mugur Dogariu, managing director PayPoint Romania.

Studiul a fost realizat de Daedalus Millward Brown la nivel national in perioada 19-26 martie 2012 pe un esantion de 1.000 de persoane (utilizatori si non-utilizatori ai serviciilor companiei PayPoint), in magazine partenere PayPoint selectate din mediul urban si mediul rural.

PayPoint este un important operator international de plati, oferind servicii cu valoare adaugata. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilitati, telecom, media, retail, transport, comert electronic, servicii financiare. Compania proceseaza anual peste 650 milioane de tranzactii in valoare de peste 12 miliarde de lire sterline pentru peste 6.000 de clienti – furnizori si comercianti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos