Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a dat in judecata pe locuitorii unui cartier din Piatra Neamt, care n-au dat aprobare ca intre blocurile lor sa fie inghesuita o biserica. Moldovenii n-aveau nimic cu biserica (sunt oameni credinciosi de felul lor), dar au considerat ca zona e deja arhiplina de biserici, asa ca mai bine sa fie construit un parc de joaca pentru copii.

“Leaganele nu produc bani. Biserica da!”

Primaria a refuzat ideea oamenilor pe motiv ca, cica, solul nu ar permite construirea unui loc de joaca. Ciudat insa, solul a fost considerat foarte bun pentru o ditamai biserica. In consecinta, Consiliul Local a dat in folosinta terenul Mitropoliei, pe 49 de ani.

Din pacate insa pentru Primarie si Mitropolie, oamenii au ramas fermi pe pozitie si au refuzat sa semneze ca sunt de acord.

Biserica s-a enervat: cum indraznesc amaratii astia de cetateni sa se puna cu Dumnezeu? Ce, sunt de capul lor in Romania? Asa ca i-a dat in judecata, ca sa poata construi si fara semnatura lor (sau macar oamenii sa fie obligati de judecator sa semneze…cu forta: ceea ce ar fi intr-adevar o premiera in Romania si in lume).

SURSA: capitalismpepaine.com

 

1 COMENTARIU

  1. conform legii, daca nu obtii pe cale amiabila acordul vecinilor pentru o investitie care impune acest lucru,poti sa te adresezi instantei pentru ca aceasta sa decida daca opozitia ta este justificata sau nu.nu e musai ca instanta sa fie de acord cu petentul dar macar acesta e convins ulterior ca opozitia e indreptatita.hotarirea favorabila a instantei suplineste acordul vecinilor. aceeasi procedura se aplica in oricare din cazurile in care intentia unui investitor de a cosntrui un anume obiectiv atrage dezacordul vecinilor din varii motive, uzual legate de alaturarea unor functiuni diferite (cum este acest caz, un lacas de cult ar urma sa se integreze intr-o zona de locuinte colective), distante fata de limita de proprietate mai mici decit prevede regulamentul local de urbanism (acesta stabileste conditiile de amplasare a cladirilor intr-o zona).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.