Acasă Stirile zilei Strigator la cer! Cum a ajuns o secretara dintr-o comuna sa castige...

Strigator la cer! Cum a ajuns o secretara dintr-o comuna sa castige mai mult decat presedintele Iohannis!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Un control al Curtii de Conturi a scos la iveala faptul ca fosta secretara a unei primarii dintr-o comuna din Satu Mare a primit un salariu de 23.000 de lei pe luna.

in comuna Paulesti, Curtea de Conturi a descoperit o scurgere uriasa de fonduri. Aflati in control, cei de la Curtea de Conturi au verificat actele pentru perioada 2014-2016 si au aflat ca secretara de la acea perioada ducea acasa venituri de 19.000 sau chiar 23.000 lei lunar, net, relateaza obiectiv-sm.ro.

”Va dau un exemplu, una din probleme este luna februarie 2016, doamna secretar a luat 19.000 lei net. intr-o alta luna a luat 23.000 lei net, bani in mana. Pe langa asta mai adaugati inca aproape 45% cheltuieli cu salarii, CAS, somaj,pensie si altele. Eu nu am stiut, ca nu am avut timp sa ma uit la acestea. S-au constat aceste lucruri, am sunat-o pe doamna Eva, nu a vrut sa stea de vorba cu mine. Curtea de Conturi o sa ne lase masuri de recuperare a prejudiciului. Din punct de vedere legal avem doua variante: sa atacam sau sa nu atacam in instanta decizia Curtii de Conturi”, a declarat Bontea Zenoviu, primar al comunei Paulesti, de anul trecut.

Un alt caz scandalos este cel al politistul local Kocsis Lajos, care a fost pontat doar ture de noapte. Primea doua sau chiar trei salarii pentru ca ”lucra doar noaptea”. Prejudiciul in cazul politistului a fost calculat la peste 73.000 lei.

Sursa: obiectiv-sm.ro