Acasă Sanatate Un studiu britanic devoaleaza minciuna din spatele tratamentelor de cancer! „Jumatate din...

Un studiu britanic devoaleaza minciuna din spatele tratamentelor de cancer! „Jumatate din medicamentele autorizate nu folosesc la nimi! Sunt scumpe si inutile”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu englez, publicat in prestigioasa revista stiintifica British Medical Journal, dezvaluie ca jumatate din noile medicamente anti-cancer, autorizate de catre EMA, nu folosesc la NIMIC. Sa nu uitam cat de „scumpe sunt aceste tratamente si inutile” care ofera o „speranta falsa” de viata.

Potrivit cercetarii, 57% din cele 68 de medicamente oncologice autorizate de catre Agentia Europeana a Medicamentelor(EMA) intre 2009 si 2013 n-au reusit sa demonstreze propriile beneficii in termeni calitativi si de speranta de viata. Este vorba si despre medicamente pe care casele farmaceutice le vand la un pret de 85.000 de euro pentru un an de tratament. in Europa, costul cade pe umerii sistemelor sanitare nationale, aflate si ele in dificultati economice.

Aprobarea din partea agentiilor publice (EMA in Europa, Food and Drug Administration in SUA) este unul din momentele decisive in istoria unui medicament. Pentru a dezvolta un nou medicament, in general se incepe cu un brevet asupra unei molecule, necesar pentru a elimina concurenta. Dupa ce a fost pusa la punct terapia pentru a demonstra absenta de efecte colaterale grave si eficacitatea medicamentului in comparatie cu un placebo (preparat medicamentos inactiv prescris pacientului pentru a-i face placere sau in scopuri experimentale) urmeaza pasul decisiv. Examenului de admitere ii supravietuiesc mai putin de 10% dintre potentialele medicamente. in cel mai fericit caz, societatea farmaceutica care detine brevetul poate cere autorizarea pentru comercializare. Care…costa. Mult.

Deborah Cohen, sociolog specializat in medicina, comenteaza in revista stiintifica mai sus mentionata si arata cu degetul relatia dintre controlor si cel controlat. Bilantul contabil al EMA, de exemplu, se bazeaza 89% pe taxele platite de casele farmaceutice pentru a cere aprobarea medicamentelor, mai ales cele contra cancerului.

Daca examinarea ar fi mai severa, numarul cererilor s-ar diminua, iar casele de bani ale agentiei s-ar goli. Dimpotriva, examninari mai blande presupun ca si cererile sa fie prezentate cu mai multa ”dezinvoltura”, cu intrari de bani mai consistente pentru Agentie. in caz contrar, profiturile sperate de ambele parti s-ar volatiliza. Din nefericire, jumatate din medicamentele contra cancerului si nu numai, introduse in Europa, nu si-au demnostrat eficacitatea nici inainte, nici dupa introducerea lor la vanzare, titreaza sursa mentionata.E un fenomen bine cunoscut peste tot in lume: „acelasi cerc vicios in birourile de brevete americane si europene care a marit enorm numarul aprobarilor in ultimii 20 de ani, nu numai in domeniul farmaceutic”. „Medicii si industria din sectorul sanatatii au creat asteptari nerealiste pentru tratarea bolii”, se mai arata in studiu potrivit bmj.com.

Sursa: doctorulzilei

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos