Acasă Stirile zilei Stirea Zilei: Nu Dragnea e strategul! Iata cine il directioneaza pe Dragnea!

Stirea Zilei: Nu Dragnea e strategul! Iata cine il directioneaza pe Dragnea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Faptul ca politicile lui Liviu Dragnea nu-i apartin ci au fost construite in laboratoarele din umbra ale strategilor PSD iese tot mai mult la iveala. In spatele lui Liviu Dragnea s-a aflat o echipa de comunicare, ce a facut, printre mesaje, si programul electoral pe care Dragnea il pune in aplicare – prin intermediul lui Sorin Grindeanu – la guvernare pe pielea romanilor. Potrivit stireazilei.com, social-democratii Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu au fost invitati la ceremonia pentru investirea lui Donald Trump de un grup de oameni de afaceri israelieni. Cel care semneaza invitatia lui Dragnea este un condamnat penal cu suspendare: Elliott Broidy. 

Elliott Broidy, vicepreședintele comisiei prezidențiale de inaugurare, și vizează perioada 17-21 ianuarie. Este expus și programul oficial din Washington DC, care culminează cu ceremonia propriu-zisă de învestire, vineri, 20 ianuarie.

Nu mai este nici un secret ca in campania electorala PSD-ul a primit ajutor masiv din Israel, consultantii lui Liviu Dragnea fiind israelienii Moshe Klughaft si Sefi Shaked. Important de notat si ca prima vizita oficiala pe care Gabriela Firea a facut-o dupa castigarea alegerilor la primarie a fost la Tel-Aviv. Prin urmare, nu ar trebui sa mire pe nimeni ca vizita la ceremonia lui Donald Trump vine tot pe filiera israeliana, Elliott Broidy fiind unul dintre cei mai bogati magnati din Tl-Aviv. Conform ziarului online israelian Haaretz.com Broidy detine compania Markstone Capital Partners, de la sefia careia a fost inlaturat in mai anul trecut pentru ca a mituit mai multi manageri de fonduri mutuale.

De altfel, imediat ce Trump l-a numit in staff-ul sau presa din SUA a sarit ca arsa si a comentat trecutul penal al acestuia. Publicatia americana thewrap.com noteaza ca Elliott Broidy a pledat vinovat, in 2009, la acuzatiile de acordare de mita.

”Broidy a acordat cadouri ilegale in valoare de peste un milion de dolari unor oficiali ai statului in vederea obtinerii unor foloase necuvenite. Broiidy a scapat de puscarie denuntand chiar pe oamenii pe care ii mituise pentru ca fondul public de investitii al New York-ului sa sa sprijine financiar compania proprie Markstone Capital Partners, din Tel-Aviv”, scrie presa din SUA.

Printre declaratiile date in fata procurorilor de omul care il invita acum pe Dragnea la Washington se numara aceea ca ar platit excursii de lux ale unor oficiali americani la Ierusalim, pretul unei astfel de vizite ridicandu-se la 75.000 de dolari.

Conform New York Times, mita si-a facut efectul, statul New York investind in 2009 aproape 250 de milioane de dolari in Markstone Capital Partners. Prin urmare, nu-i de mirare ca Broidy s-a ocupat de finantarea campaniei electorale a lui Donald Trump, iar acum acesta il rasplateste cu o functie importanta in staff-ul sau pentru urmatorii patru ani.

Incepand de maine, premierul Romaniei si liderul celui mai votat partid participa in SUA la evenimentele organizate de unul dintre cei mai controversati oameni din spatele lui Trump, cu legaturi stranse in acelasi mediu de unde au venit strategii de campanie ai PSD-ului. Cine e papusa si cine sunt papusarii?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos