Acasă Sanatate Din secretele medicinei alternative chineze! Masarea unui punct de pe picior face...

Din secretele medicinei alternative chineze! Masarea unui punct de pe picior face minuni pentru femei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Punctul San Yin Jiao reprezinta un loc important al corpului, in medicina traditionala chinezeasca, sau mai bine zis, in acupunctura. El se afla pe partea interioara a tibiei, la ambele picioare.

In general, femeile sunt mult mai predispuse la stres, oboseala cronica si lipsa somnului, asadar masarea punctului in cauza le va fi in principal benefica lor, pentru ca le va face sa arate mult mai bine.

Beneficii ale masajului:

Elasticitatea pielii

Masajul stimuleaza splina, fapt care ajuta la elasticitatea si sanatatea pielii.

Dorinta sexuala

Masajul San Yin Jiao va rezolva problemele hormonale, te va ajuta sa iti imbunatatesti apetitul sexual si sa iti redobandesti senzualitatea.

Stabilizarea tractului gastrointestinal

Prin aceasta tehnica pot fi rezolvate problemele de balonare si flatulenta dar si problemele digestive.

Activarea ovarelor si a uterului

Aceasta metoda stimuleaza activitatea ovarelor si a uterului, asa ca le poate fi utila femeilor care incearca sa ramana insarcinate.

Reglarea ciclului menstrual

Masarea punctului San Yin Jiao poate contribui la reglarea ciclului menstrual, precum si la alinarea durerilor cauzate de menstruatie.

San Yin Jiao- procedura de masaj

In primul rand, trebuie sa gasesti acest punct pe corpul tau. Localizarea corecta a sa este esentiala pentru a sti de unde sa incepi masajul. Pune patru degete deasupra gleznei, pe partea interioara a piciorului. Punctul ar trebuie sa fie in dreptul degetului aratator. Apasa cu putere zona din jurul tibiei timp de 30 de secunde, apoi maseaza-l usor cateva minute. Poti masa ambele picioare deodata.

Durata recomandata a unei astfel de terapii este de aproximativ 5 minute, in orice moment al zilei, desi indicat ar fi sa se intample seara.

Pentru a obtine rezultatele scontate, repeta procedura in fiecare zi, timp de cel putin o luna de zile.

Sursa: Secretele