Unii oameni privesc conceptul de moarte ca pe un sfarsit inevitabil, in timp ce altii il considera un prag catre viata de apoi. Dar un lucru e cert: moartea poate lovi oricand, pe neasteptate.

Cu toate acestea, exista si persoane care se presupune ca si-ar fi prezis moartea cu exactitate, printre care se numara atat figuri istorice faimoase cat si personalitati contemporane:
Mark Twain – Autor, antreprenor, editor si conferentiar american

Mark Twain, nascut Samuel Clemens, a devenit celebru in lumea literara pentru romanele de succes „Aventurile lui Tom Sawyer” si „Aventurile lui Huckleberry Finn”. Dar opera sa literara nu este singurul lucru pentru care Twain s-a facut remarcat: scriitorul si-a prezis si moartea. Mark Twain s-a nascut in 1835, la scurt timp dupa aparitia pe cer a Cometei Halley. intr-un interviu, autorul a glumit pe seama mortii sale care avea sa survina odata cu reeditarea fenomenului in 1910. Twain a declarat ca Dumnezeu l-a trimis pe lume odata cu un fenomen astronomic ciudat, si ca il va cheama inapoi la el la repetarea fenomenului. Potrivit predictiei autorului, cometa a redevenit vizibila pe cer chiar inainte de moartea lui din data de 21 aprilie 1910.

Abraham de Moivre – Matematician francez