Acasă Stirile zilei Stiinta Stiinta sau joaca de-a Dumnezeu? Primul transplant de cap va fi realizat...

Stiinta sau joaca de-a Dumnezeu? Primul transplant de cap va fi realizat in 2017!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primul transplant de cap va fi realizat in 2017, un pas al medicinii care este considerat o joaca de-a Dumnezeu.

Potrivit lui Sergio Canavero, poreclit si Doctor Frankestein, in realitate capul cuiva va putea fi atasat corpului unui donator, in cazuri in care propriul trup a fost afectat de cancer ori nervii si muschii nu mai functioneaza, informeaza The Independent.

In anii ’70, o astfel de interventie a fost realizata pe o maimuta. A avut un oarecare grad de succes, animalul traind noua zile dupa procedura. In cele din urma, insa, capul a fost respins de sistemul imunitar al animalului.

Chirurgul Sergio Canavero este insa de parere ca medicina a ajuns intr-un punct in care dificultatile au fost depasite si ca, din punct de vedere tehnic, procedura e posibila.

Exista, insa, si probleme ce tin de etica.

„Daca societatea nu vrea, nu o voi face. Dar daca oamenii nu o vor (procedura – n. red.) in SUA sau Europa, nu inseamna ca nu va fi facuta in alta parte. Incerc sa abordez problema corect, insa inainte sa mergi pe Luna, vrei sa fii sigur ca oamenii te vor urma”, a explicat el situatia in mod metaforic.

Alti chirurgi de renume mondial sunt insa sceptici cu privire la gradul de succes al unei astfel de interventii. Harry Goldsmith, profesor de chirurgie neurologica la Universitatea California, a spus ca posibilitatea ca o astfel de operatie sa aiba loc nu prea exista.

„Nu cred ca va functiona vreodata, sunt prea multe probleme cu aceasta procedura”, a spus el. 

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos