Acasă Stirile zilei Stiinta Credinciosii, zguduiti de o noua teorie care il exclude pe Dumnezeu! Cum...

Credinciosii, zguduiti de o noua teorie care il exclude pe Dumnezeu! Cum a aparut viata?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Credinciosii sunt zguduiti de o noua teorie care il exclude pe Dumnezeu din discutie si care spune ca viata s-a nascut din necesitate.

Noua teorie este propusa de un cercetator de la celebra universitate americana MIT. Potrivit acesteia, cand un grup de atomi este expus pentru o perioada indelungata la o sursa de energie, se va restructura in asa fel incat sa disipeze cat mai multa energie, scrie The Independent.

Aparitia vietii, continua teoria, nu este „norocul” ca atomii sa se aranjeze intr-o secventa anume, ci un eveniment inevitabil daca toate conditiile sunt corecte.

Asadar, viata nu a aparut din intamplare sau noroc sau dintr-o „supa primordiala si un fulger”, spune Jeremy England. In loc de asta, el sustine ca viata insasi s-a nascut din necesitate, urmand legile naturii si este la fel de inevitabila ca rostogolirea la vale a pietrelor.

Una dintre problemele oamenilor de stiinta care incearca sa explice cum a aparut viata este sa inteleaga cum fiintele se nasc din lucruri inanimate.

„Incepi cu un manunchi oarecare de atomi si daca tii o lumina aprinsa deasupra sa suficient de mult obtii o planta”, isi explica England teoria.

Desi ideea evolutiei din lucruri inanimate este veche si se regasea si la filozofii pre-socratici, teoria lui England este prima sustinuta de cercetari matematice si care poate fi testata.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos