Cap Limpede

Politic

STENOGRAME: Dragnea vrea LIBER LA ANGAJAT RUDE IN PARLAMENT!

O stenograma de la prima sedinta in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor il prezinta pe Liviu Dragnea in postura de a calca in picioare codul penal in firma in care alesii nu au voie sa-si mai angajeze rudele la Parlament. Dragnea le cere imperios deputatilor sa ceara procurorului general in ce conditii pot sa-si angajeze noii parlamentari rudele.

In legislatura trecuta foarte multi parlamentari au avut probleme pentru ca si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare sau oameni apropiati ca nivel de interese. Tocmai din acest motiv, deputatii sufla si in iaurt si vor sa-si ia masuri de protectie impotriva Agentiei Nationale de Integritate.

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

”Domnule Seres Dénes, nu sunt de acord cu aceasta. Vreau sa va spun ceva. Pentru siguranta tuturor si pentru rigoare, eu nu sunt de acord sa mai facem lucruri pe genunchi sau sub presiune sau presand serviciile tehnice. Pentru ca suntem aici, eu va rog, domnule secretar general, am spus deja unor colegi, sa intocmiti o adresa pe care vreau sa o trimit maine procurorului general. Exista art. 301, daca nu gresesc, din Codul penal – conflictul de interese – care poate pune sub semnul intrebarii sau poate pune sub incidenta Codului penal angajarile la cabinetul parlamentar. S-a tot discutat despre acea prevedere aberanta din acel articol in care se spune ca, daca ai avut un consilier la cabinet intr-un mandat trecut, dar si la primul mandat de parlamentar ai avut o functie sau iti aduci soferul, este acolo o prevedere in care este inchisoare de la 1 la 5 ani. Vreau sa faceti o adresa, pe care sa o trimit maine, sa ii cerem procurorului general sa ne spuna daca in interpretarea acelui articol astfel de cazuri intra sub incidenta lui. Si vreau sa fac acest anunt si maine in plen ca sa le cer tuturor colegilor sa nu se grabeasca cu aceste angajari. Mi-a zis un coleg ca se schimba procedura si nu se mai angajeaza de catre parlamentari, ci de catre dumneavoastra. Dar si aceasta operatiune este prevazuta in acel articol pentru ca, daca a facut direct sau a participat la luarea acestei decizii… Pai, normal ca a participat, pentru ca o sa va propuna care este omul. Si eu nu vreau sa stam asa si sa ne trezim peste nu stiu cat timp, nu stiu cati deputati sau senatori care o sa fie chemati la procurori pentru conflict de interese pentru ca au continuat un mandat al unui consilier din mandatul trecut. Vreau sa lamurim lucrurile acestea cu toata decenta si respectul necesar”, se arata in stenograma Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-89938").on("click", function(){ $(".com-click-id-89938").show(); $(".disqus-thread-89938").show(); $(".com-but-89938").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});