Acasă Sanatate Spune-mi ce culoare au ochii tai, sa iti spun ce boli vei...

Spune-mi ce culoare au ochii tai, sa iti spun ce boli vei avea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ochii pot fi oglinda sufletului, dar pot sa ne indice si riscul aparitiei anumitor afectiuni si chiar modul in care organismul nostru face fata alcoolului.

Persoanele cu ochii caprui sau negrii au un risc mai mare de a face cataracta

Atunci cand apare “ceata” pe pupila ochiului este posibil sa fie vorba de cataracta, conditie comuna in randul persoanelor in varsta. Un studiu publicat in anul 2000 in revista American Journal of Ophthalmology a descoperit ca persoanele cu ochii inchisi la culoare au un risc mai mare de a face cataracta.

Persoanele cu ochii inchisi la culoare ar putea fi mai sensibile la alcool

Daca aveti ochii negri sau caprui este posibil sa beti mai putin decat persoanele cu ochi albastri sau verzi, potrivit unui studiu publicat in anul 2001 in revista Personality and Individual Differences. Ipoteza cercetatorilor este ca persoanele care au ochii inchisi la culoare sunt mai sensibile la alcool si droguri, ceea ce le determina sa bea mai putin, noteaza hotnews.

Femeile cu ochii deschisi la culoare suporta mai bine durerea

Intr-un studiu prezentat la American Pain Society in 2014, profesorul Inna Belfer a sugerat ca femeile care au ochii deschisi la culoare ar putea avea o toleranta mai mare la durere si disconfort.

Persoanele cu ochii deschisi la culoare sunt mai predispuse la pierderea vederii

Una dintre cele mai comune cauze ale pierderii vederii dupa varsta de 50 de ani este legata de degenerescenta maculara, deteriorarea unei mici portiuni a ochiului, aflata in apropiere de centrul retinei. Mai multe studii restranse au sugerat ca pe langa fumat si un istoric medical al bolii, persoanele cu ochii deschisi la culoare au un risc mai mare de a dezvolta aceasta afectiune.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos