Acasă Sanatate Interpolul este in alerta! O tanara a ars din interior de la...

Interpolul este in alerta! O tanara a ars din interior de la pastilele de slabit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Interpol a emis o alerta privind comercializarea substantei Dinitrofenol (DNP), dupa ce s-a stabilit ca ar fi cauzat moartea unei studente britanice si imbolnavirea grava a unui francez.

Interpol a emis o nota portocalie in legatura cu DNP, substanta care poate fi folosita si la realizarea de explozibili. Masura a fost luata dupa o cerere a Guvernului fracez si dupa ce Agentia Mondiala Antidoping din Australia a realizat mai multe teste care au aratat ca substanta este foarte periculoasa.

Interpol avertizeaza ca DNP se poate comercializa atat sub forma de pulbere galbena sau de capsule, dar si sub forma de crema si ca riscurile asociate cu folosirea sa sunt amplificate de faptul ca de multe ori se fabrica in mod ilegal, fara respectarea unor norme de igiena, fara cunostinte specializate de fabricare, crescând astfel pericolul ca o supradoza sa fie letala.

O studenta din Marea Britanie a murit la doar 21 de ani, dupa ce a luat pastile de slabit care contineau Dinitrofenol. Tanara ar fi cumparat pastilele online si, pentru ca avea probleme mari cu greutatea, s-a gandit ca daca va lua mai multe pastile va slabi mai rapid. Doza pe care a luat-o i-a fost fatala. Mama sa a subliniat ca legistii i-au spus ca metabolismul ei a fost atat de mult accelerat incat pur si simplu fata „a ars din interior”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos