Acasă Utile Spune-mi cati prieteni ai, ca sa-ti spun spun cata durere poti indura!

Spune-mi cati prieteni ai, ca sa-ti spun spun cata durere poti indura!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un om prietenos care stie sa se inconjoare de multi prieteni poate face fata mai usor la durere.   Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Oxford demonstreaza ca persoanele cu multi prieteni au un prag mai mare de toleranta a durerii.

Acest lucru se datoreaza producerii de endorfine – hormonul bucuriei si placerii care atenueaza durerea si ajuta la obtinerea unei stari de spirit bune.

Pentru verificarea acestei teorii, oamenii de stiinta au cercetat dimensiunea cercului de prieteni si pragul de durere in cazul a 101 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Intr-o prima faza, participantii au completat un chestionar, care indica frecventa intâlnirilor si comunicarii cu prietenii, apoi cercetatorii au descoperit ca barbatii si femeile cu un cerc larg de prieteni au rezistat mai mult la durere.

Inca nu s-a descoperit esentialul – daca activitatea sociala stimuleaza producerea de endorfine si amorteste durerea sau persoanele cu o productie activa a hormonului au mai multi prieteni.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos