De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, Ambasada SUA in Romania dezvaluie ca soarta alegerilor din 2016 va fi decisa in mare parte de internet.

Intr-un interviu acordat portalului justitiecurata.ro, Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, afirma ca „internetul va continua sa joace un rol major in informarea la nivel national si local”. „Blogurile, retelele de socializare si websiteurile ofera o voce alternativa jurnalistilor si cetatenilor, permitandu-le sa se exprime liber si sa ocoleasca orice control editorial. Anticipez ca in Romania, internetul va avea un impact si mai mare ca sursa de informare, in viitorul foarte apropiat”, a declarat Thompson.

Presa din Romania are nevoie, in opinia oficialului american, de mai multe anchete, care ca mearga in profunzimea lucrurilor, dar si de o clarificare a proprietatii institutiilor de presa si a politicii editoriale.

„Doresc sa le multumesc jurnalistilor romani pentru munca lor. Continuati sa fiti curajosi, uniti in apararea adevarului si, in ciuda greutatilor, continuati sa va slujiti comunitatile. 2016 este an electoral pentru Romania si pentru SUA, asadar aveti responsabilitati suplimentare. Doresc sa inchei citandu-l pe presedintele Obama, care la receptia organizata cu ocazia ceremoniei de acordare a Premiului Toner pentru Excelenta in Relatare Politica, de catre University of Syracuse, le-a spus jurnalistilor ca ‘O misiune bine indeplinita nu inseamna doar sa-i dai cuiva un microfon. inseamna sa cercetezi, sa sapi mai adanc si sa ceri mai mult. Daca acest lucru s-ar intampla, electoratului i s-ar aduce un serviciu mai mare.’ Ma astept sa vad acest lucru la canalele media americane in alegerile de anul acesta si sper ca si jurnalistii romani sa faca acelasi lucru aici”, a mai afirmat Dean Thompson in interviul pentru justitiecurata.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.